23.2 C
București
joi, 20 iunie 2024
AcasăSportIliescu, în BPN către Geoană: "Mircea, în momentul de faţă ai atins...

Iliescu, în BPN către Geoană: “Mircea, în momentul de faţă ai atins limita penibilului!”

Preşedintele de onoare al PSD, Ion Iliescu, a fost unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Mircea Geoană în cadrul şedinţei conducerii partidului, în momentul în care a fost discutată sancţionarea acestuia, pledând însă pentru un avertisment ultimativ, şi nu pentru suspendarea acestuia, anunţă NewsIn.

Potrivit unor surse care au luat parte la şedinţa BPN al PSD, Mircea Geoană şi-a prezentat motivele care au dus la ieşirea sa publică legată de alegerile prezidenţiale, precizând că-i pare rău pentru modul în care evoluat lucrurile între el şi preşedintele PSD, Victor Ponta. Unul dintre cei mai vehemenţi critici ai lui Geoană a fost chiar liderul de onoare al partidului, Ion Iliescu. “Mircea, în momentul de faţă ai atins limita penibilului!”, i-a spus Iliescu lui Geoană, au precizat sursele citate pentru NewsIn.

“Iliescu a dat cu el pe jos, a şters cu Geoană podeaua de la partid”, a relatat unul dintre liderii prezenţi. “Nu cred că un bărbat ar fi suportat aşa ceva. Eu m-aş fi ridicat şi aş fi plecat definitiv”, a afirmat un alt lider social-democrat, susţinător al lui Geoană la momentul congresului PSD. Ulterior, preşedintele Senatului a părăsit şedinţa conducerii partidului pentru a ajunge la şedinţa Birourilor permanente reunite ale Parlamentului, unde urma să fie stabilit calendarul aprobării bugetului pe 2011.

Totuşi, Iliescu a fost printre cei care au propus o sancţiune mai blândă pentru preşedintele Senatului, optând pentru un “avertisment ultimativ”, şi nu pentru suspendarea sa din partid propusă de Victor Ponta. În replică, preşedintele PSD a susţinut că are nevoie de o validare a susţinerii sale la nivelul conducerii partidului. “Aţi vrut un preşedinte puternic, nu ca pe vremea lui Geoană. Acum am nevoie ca să văd ce susţinere am în BPN. Nu mă voi supăra pe cei care votează împotrivă, dar vreau să văd şi în ce măsură pot obţine validarea deciziei de suspendare”, ar fi pledat Ponta.

Totodată, Iliescu l-ar fi îndemnat pe preşedintele PSD să fie un pic mai maleabil şi să nu se cantoneze în măsura suspendării din partid, în contextul în care niciun alt fost lider social-democrat nu a fost sancţionat atât de dur.

Cele mai citite

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

EURO 2024: Remiză între Scoția și Elveția 1-1 la Koln

Scoția și Elveția au remizat, scor 1-1, în al doilea meci al zilei din grupa A de la Campionatul European, transmis de postul Pro...

Purtător de cuvânt armata israeliană: E “praf în ochi” ideea că am putea “face să dispară” Hamas

Purtătorul de cuvânt al armatei israeliene a apreciat miercuri drept "praf în ochi" ideea că am putea "face să dispară" Hamas, împotriva căruia Israelul...
Ultima oră
Pe aceeași temă