13.9 C
București
sâmbătă, 21 septembrie 2024
AcasăSportIliescu: Arafat a fost pretextul revoltei, aşa cum Tokes a fost pretextul...

Iliescu: Arafat a fost pretextul revoltei, aşa cum Tokes a fost pretextul Revoluţiei

Fostul şef de stat Ion Iliescu a spus marţi că Raed Arafat a reprezentat „scânteia”, respectiv „pretextul” revoltei izbucnite săptămâna trecută, aşa cum Laszlo Tokes a reprezentat „pretextul” Revoluţiei române. „Toţi leagă această revoltă doar de Arafat. Asta a fost numai scânteia care a aprins flacăra. Starea de nemulţumire mocnea,’ a spus Iliescu, citat de Mediafax.

În ceea ce priveşte repunerea lui Arafat în funcţie, Iliescu a opinat că acest lucru reprezintă „un recul în faţa unei măsuri care a generat stare de revoltă”.

Raed Arafat a revenit în Ministerul Sănătăţii pe postul de subsecretar de stat la o săptămână după ce demisionat din funcţie în urma nemulţumirilor privind noile prevederi referitoare la medicina de urgenţă din proiectul Legii sănătăţii şi ca urmare a criticilor formulate la adresa lui de către preşedintele Traian Băsescu.

Premierul Emil Boc a spus că revenirea lui Arafat la MS a avut loc deoarece există voinţă „din ambele părţi”, acesta având marţi dimineaţă o discuţie şi cu preşedintele Traian Băsescu şi cu ministrul Sănătăţii.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă