12.4 C
București
luni, 20 mai 2024
AcasăSportIlie Sârbu: Dacă trece moţiunea, Băsescu îl sacrifică pe Boc

Ilie Sârbu: Dacă trece moţiunea, Băsescu îl sacrifică pe Boc

Liderul senatorilor PSD, Ilie Sârbu, declară, într-un interviu acordat Mediafax, că nu crede că preşedintele Traian Băsescu va nominaliza un premier propus de PSD şi PNL, în eventualitatea adoptării moţiunii de cenzură, faţă de şansele căreia el se arată rezervat.

 

Tot pe scenariul adoptării moţiunii de cenzură, Sârbu apreciază că Băsescu s-ar putea folosi de situaţie pentru a “scăpa” de premierul Emil Boc. Senatorul PSD avansează ca posibile soluţii pentru propunerea de nou premier persoane fie din instituţii financiare internaţionale, fie dintr-o “bancă renumită”, fie cu succes în afaceri.

Totodată, spreciază social-democratul, singura şansă ca PSD şi PNL să formeze guvernul, după eventuala adoptare a moţiunii de cenzură, este ca parlamentarii PDL care o vor vota să se declare transparent împotriva actualei majorităţi guvernamentale, situaţie în care opoziţia ar putea trece, dacă va fi cazul, şi la suspendarea preşedintelui.

Sârbu mai afirmă că, deocamdată, partidele din Opoziţie nu au deschis discuţia despre posibilii miniştri şi premierul unui eventual guvern de criză.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă