8.2 C
București
marți, 23 aprilie 2024
AcasăSportOameni noi la Ministerul Afacerilor Interne

Oameni noi la Ministerul Afacerilor Interne

Ilie Botoş şi Bogdan Tohăneanu au fost eliberaţi din funcţiile de secretari de stat din cadrul Ministerului Afacerilor Interne (MAI) prin decizia premierului Dacian Cioloş, la propunerea ministrului Afacerilor Interne. În locul lor au fost numiţi Ioan Buda şi Florea Tiberiu Trifan, conform unei decizii publicate, joi, în Monitorul Oficial.

Ilie Botoş a părăsit funcţia la cerere.

Tot joi, a fost eliberat din funcţie şi subsecretarul de stat Gheorghe Cornescu, iar chestorului de poliţie Ion Stoica i-a încetat exercitarea cu caracter temporar a funcţiei de secretar general al Ministerului Afacerilor Interne.

De asemenea, Raed Arafat şi Gheorghe Nicolae şi-au păstrat funcţiile de secretari de stat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Chestorul general de Poliţie Ioan Buda a ocupat din anul 2010 funcţia de inspector general al Poliţiei de Frontieră Române. Acesta a absolvit Facultatea de Mecanincă din cadrul Institutului Politehnic Cluj-Napoca şi are şi o diplomă de studii juridice eliberată de Universitatea Oradea.

Ioan Buda deţine din anul 2006, împreună cu soţia, un apartament de 100 de metri pătraţi în Cluj-Napoca , o treime dintr-o construcţie de 180 de metri pătraţi în acelaşi oraş şi un autoturism marca BMW, achiziţionat în 2004.

Conform declaraţiei de avere, chestorul nu are bani în conturi şi nici datorii la bancă. În anul 2014 a încasat 110.615 de lei ca angajat în cadrul Ministerului Afacerilor Interne.

Florea-Tiberiu Trifan a deţinut până în prezent funcţia de coordonator al secţiei consulare, ministrul plenipotenţiar, în cadrul Ambasadei României în Italia, se arată într-un comunicat al Ministerului Afacerilor Interne.

Conform declaraţiei de avere, soţia lui Florea-Tiberiu Trifan deţine două terenuri în Bucureşti, unul agricol de 1.200 de metri pătraţi şi altul intravilan. De asemenea, el are împreună cu soţia, o casă de 187 de metri pătraţi în Bucureşti. Trifan mai deţine două maşini, una achiziţionată în 2007, iar în 2015 şi-a cumpărat un autoturism BMW.

De asemenea, noul secretare de stat are 41.695 de euro şi 33.000 de dolari în trei conturi bancare. Din declaraţia de avere reiese şi că Florea-Tiberiu Trifan nu are datorii la bancă şi nici bijuterii sau tablouri de valoare.

Acesta a câştigat în 2014, în calitate de diplomat, 24.155 de dolari şi a primit 88.000 de lei bani pentru deplasări.

Cele mai citite

Iohannis, primit de omologul sud-coreean

Preşedintele Klaus Iohannis a fost primit, astăzi, de omologul sud-coreean, Yoon Suk-yeol, la Palatul prezidenţial.Şeful statului român efectuează de luni până mâine o vizită...

Premierul Ciolacu a convocat brusc o ședință de guvern

Premierul Marcel Ciolacu a convocat, pe neașteptate, o ședință de guvern, pentru ziua de marți, 23 aprilie 2024. Potrivit Guvernului României, ședința Executivului începe la...

ONG-urile nu au tratament preferențial, trebuie să raporteze ce fac cu banii ca și societățile comerciale

Organizațiile neguvernamentale (ONG) nu beneficiază de un tratament preferențial ci, dimpotrivă, trebuie să raporteze ce fac cu banii, așa cum sunt obligate și societățile...
Ultima oră
Pe aceeași temă