9.1 C
București
luni, 22 aprilie 2024
AcasăSportHrebenciuc: Conducem cu 50, 3% dupa numararea voturilor din 80,7% din sectii

Hrebenciuc: Conducem cu 50, 3% dupa numararea voturilor din 80,7% din sectii

Liderul PSD Viorel Hrebenciuc a declarat, luni dimineata, ca Mircea Geoana a obtinut la alegerile de duminica 50,3% din voturi dupa centralizarea datelor din 80,7% din sectii, potrivit numaratorii paralele realizate de PSD, el vorbind si despre un mare numar de neregularitati, fraude si incidente, potrivit Mediafax.

Hrebenciuc a anuntat ca PSD a numarat voturile din 17.365 de sectii, adica 80,7% din totalul sectiilor. El a precizat ca au fost numarate 8.582.714 voturi valabil exprimate.

Liderul PSD a spus ca, dintre acestea, 4.317.105, adica 50,3%, revin lui Mircea Geoana, iar 4.205.609, adica 49,7%, au fost obtinute de Traian Basescu.

Pe de alta parte, el a spus ca PSD a luat in considerare "iregularitati", incidente, tentative de mita electorala si frauda.

Raspunzand unei intrebari, el a spus ca fata de primele estimari ale PSD, cele de luni dimineata sunt mai scazute, dar diferenta este de 0,7%, deci nu una extrem de mare.

De asemenea, el a fost intrebat daca PSD ia in calcul contestarea alegerilor. Hrebenciuc a raspuns ca este o contradictie in termeni, din moment ce a anuntat ca PSD este in continuare in frunte.

Liderul PDL Adriean Videanu a anuntat, duminica noapte, ca, potrivit numaratorii paralele a voturilor din turul II facute de PDL, presedintele Basescu ar castiga un nou mandat, cu 50,14 la suta din voturi, cand mai ramasesera de centralizat rezultatele din 96 de sectii de votare din diaspora.

Totodata, liderul PDL a tinut sa ii transmita un mesaj candidatului PSD, Mircea Geoana: "Ai pierdut, continua! Ai castigat, continua!". Videanu a dat cateva detalii tehnice despre modul in care democrat-liberalii realizeaza numaratoarea paralela a voturilor, precizand ca il asteapta pe Viorel Hrebenciuc sa discute despre numaratoarea paralela a PSD-ului.

Cele mai citite

Consecințele unui linșaj mediatic

Lapidarea doctorului Cătălin Cârstoiu în piața publică este cea mai clară radiografie a societății românești. Nimeni din breasla medicală nu i-a sărit în apărare,...

Simona Halep s-a retras oficial de la Madrid! „Experienţa îmi spune să nu mă grăbesc”

Simona Halep a anunţat că s-a retras de la turneul WTA 1.000 de la Madrid, care va avea loc în perioada 23 aprilie-5 mai. „Din...
Ultima oră
Pe aceeași temă