11 C
București
sâmbătă, 18 mai 2024
AcasăSportHandbalSpania a câștigat organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin din 2029

Spania a câștigat organizarea Campionatului Mondial de handbal feminin din 2029

Consiliul Federaţiei Internaţionale de Handbal (IHF) a desemnat Spania drept gazda Campionatului Mondial de handbal feminin din 2029.

Alegerea candidaturii spaniole a fost singura opţiune rămasă în cursă, după ce varianta unei candidaturi comune a Chinei şi Rusiei a căzut din cauza sancţiunilor impuse Rusiei ca urmare a războiului din Ucraina.

Candidatura Spaniei a fost apreciată în unanimitate de membrii consiliului IHF, ca urmare a succesului organizatoric înregistrat aici la ediţia din 2021 a Campionatului Mondial feminin.

„Principalul nostru punct forte a fost succesul organizatoric de la Mondialul din 2021, deşi s-a disputat într-un moment foarte dificil din cauza pandemiei de Covid 19”, a spus preşedintele Federaţiei spaniole de handbal, Francisco Blazquez, la atribuirea organizării competiţiei. 

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă