7.7 C
București
sâmbătă, 2 martie 2024
AcasăSportHandbalReprezentantele României în EHF European League și-au aflat adversarele din grupe

Reprezentantele României în EHF European League și-au aflat adversarele din grupe

Cele trei echipe de handbal feminin care reprezintă România în EHF European League și-au aflat adversarele din grupele competiției, în urma tragerii la sorţi efectuate joi la Viena.

Astfel, CS Gloria 2018 Bistriţa-Năsăud, medaliată cu bronz în ediţia trecută a ligii naţionale, va evolua în Grupa C, alături de echipa franceză Neptunes Nantes, câştigătoarea ediţiei din 2021, de formaţia poloneză MKS FunFloor Lublin şi de gruparea germană HSG Bensheim/Auerbach.

HC Dunărea Brăila, care a reuşit să elimine în turul al treilea preliminar puternica formaţie germană Borussia Dortmund, medaliată cu bronz în ediţia trecută a EHF European League, a fost repartizată în Grupa B, alături de echipa germană Thuringer HC, clasată pe patru la ediţia precedentă, de formaţia croată Lokomotiva Zagreb şi de gruparea franceză Chambray Touraine Handball.

CSM Târgu Jiu, debutantă în cupele europene după ce a jucat finala Cupei României în sezonul trecut, va face parte din Grupa D, în care se mai află Motherson Mosonmagyarovari KC (Ungaria), Costa del Sol Malaga (Spania) şi Sola HK (Norvegia).

Group of people standing together outdoors

Partidele din faza grupelor se vor desfăşura între 6 ianuarie şi 18 februarie 2024. Primele două clasate din fiecare grupă se vor califica în sferturile de finală.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...

Robert Negoiță va candida la Primăria Sectorului 3 din partea PSD

Marți, în cadrul ședinței de Birou Permanent al PSD București, a fost validată în unanimitate propunerea PSD Sector 3 pentru candidatura lui Robert...

statuie de 1 milion de euro a lui Mihai Viteazul sau parcare supraetajată?

În orașul Zalău, un proiect de amploare a declanșat un adevărat val de controverse. Este vorba despre planul de a amplasa o statuie...
Ultima oră
Pe aceeași temă