5.5 C
București
marți, 19 martie 2024
AcasăSportHandbalRapid, „remontada” fabuloasă cu Krim. România are două echipe în sferturile EHF...

Rapid, „remontada” fabuloasă cu Krim. România are două echipe în sferturile EHF Champions League

Rapid este în sferturile de finală ale EHF Champions League, după ce a reușit o victorie dramatică, la șase goluri, scor 30-24, pe teren propriu, în returul play-off-ului cu formaţia slovenă Krim Mercator Ljubljana.

Campioana României a obținut calificarea după ce a reuşit să întoarcă scorul din tur, când Krim s-a impus cu 29-24.

În returul cu Krim, Rapid a controlat jocul de la un capăt la altul, iar în prima repriză a avut avans de cinci goluri o singură dată, 12-7, avantajul la pauză fiind de patru goluri, 12-8.

În partea  secundă, Rapid s-a desprins la şase goluri, 14-8 (33), dar Krim s-a apropiat la trei goluri, 19-16 (43). Echipa antrenată de Kim Rasmussen şi-a mărit din nou avansul de pe tabelă, la şapte goluri de data aceasta, 25-18 (54), însă finalul a fost pe muchie de cuţit.

Krim a reuşit două goluri la rând, iar în minutul 59 scorul era 29-24. Pe atacul Rapidului, Estavana Polman a fost lovită în faţă de Liepoja, care a primit cartonaş roşu. Sorina Grozav a transformat aruncarea de la 7 metri, iar formaţia slovenă a avut ultimul atac. Rapid s-a apărat foarte bine, iar Dmitrieva a ratat o pasă spre Radicevic în ultimele secunde, astfel că Rapid a obţinut calificarea.

După acest succes, România va avea două reprezentante în sferturile EHF Champions League, Rapid alăturându-se formației CSM București, calificată direct în această fază a competiției.

În sferturile de finală, Rapid va întâlni deţinătoarea trofeului, Vipers Kristiansand.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

De la Forumul Economic Mondial,  la Forumul Economic de la Saint Petersburg

Pe harta Europei există două orașe, unul de 11.000 de locuitori și altul de 5,6 milioane, care au ceva în comun: găzduiesc cele mai...

Recital de goluri la Arad! UTA și FC Voluntari au făcut spectacol în prima etapă a play-out-ului

UTA Arad a învins-o pe FC Voluntari cu scorul de 4-3, pe teren propriu, luni seară, în prima etapă a play-out-ului Ligii 1. UTA...
Ultima oră
Pe aceeași temă