30.3 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportHandbalFormația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Formația de handbal masculin CS Dinamo și-a anunțat noul antrenor

Spaniolul David Davis a fost numit în funcţia de antrenor al echipei masculine de handbal CS Dinamo Bucureşti, a anunţat campioana României pa pagina sa de Facebook.

Tehnicianul spaniol David Davis (47 de ani) a semnat un contract pe două sezoane, începând cu 1 iulie.

Sunt încântat şi fericit să mă alătur echipei Dinamo. Pentru mine este o onoare să preiau ştafeta de la Xavier Pascual şi voi face tot posibilul să luptăm cu toţii, împreună şi în fiecare zi, pentru cele mai înalte obiective. Nimic nu poate fi mai incitant ca revenirea în Europa. Abia aştept să încep munca.

David Davis.


David Davis este unul dintre numele mari ale handbalului mondial, câştigător al EHF Champions League atât ca jucător, cât şi ca antrenor.

Ca jucător, are în palmares un titlu mondial cu naţionala Spaniei (2005), un argint european în 2006 şi bronz olimpic în 2008. A jucat la echipe de top, cu rezultate remarcabile, însă cele mai mari performanţe le-a obţinut la BM Ciudad Real (Spania), cu care a câştigat de trei ori EHF Champions League (2006, 2008, 2009).

Cariera de antrenor şi-a început-o la Vardar Skopje, cu care a câştigat EHF Champions League în 2017, din postura de antrenor secund. A antrenat ca principal naţionala Egiptului (2018-2019), Telekom Veszprem (2018-2021), Vardar (2022) şi Al Ahly (Egipt). A fost declarat cel mai valoros antrenor în EHF Champions League 2020 şi a fost prezent de patru ori consecutiv în EHF Final 4 (2017-2020), cu Vardar şi Veszprem.

“Avem şansa de a fi semnat cu un antrenor valoros, cu multă experienţă. A antrenat multe echipe la nivel înalt, cu rezultate foarte bune. David este un antrenor căruia îi place să joace rapid, un antrenor format la şcoala spaniolă. Cu el, proiectul echipei Dinamo va continua să crească. Este important că toţi jucătorii îl cunosc. Ştiam că este un antrenor bun pentru Dinamo, iar când i-am propus să vină la Bucureşti a acceptat imediat. Nu a durat mai mult de o secundă să răspundă afirmativ. Sunt convins că se va lucra bine şi vom avea succes”, a declarat managerul lui Dinamo, spaniolul David Barrufet.

Campioana României se va reuni sub comanda lui David Davis pe 22 iulie.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mușoiu
Laurențiu Mihail Mușoiu lucrează în presa centrală din anul 2008. Din anul 2018 lucrează la “România liberă”. A absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București. Deține un master în Cercetare în Științele Comunicării. Este, de asemenea, profesor pentru învățământul primar și preșcolar.
Cele mai citite

Săraca țară bogată. România continuă să importe gaze, deși avem producție proprie destulă

România a importat, în primele patru luni din 2024, o cantitate de gaze naturale utilizabile de 493.200 tone echivalent petrol (tep), cu 13% mai...

Clienții Hidroelectrica primesc o veste proastă. lata online prin aplicația iHidro se amână

Hidroelectrica reia licitație pentru implementarea unui sistem de plăți online în aplicația sa, iHidro. Prima licitație a fost anulată dearece oferte primite au fost...

Caţi pensionari au primit indemnizaţie socială, în mai 2024

Numărul total al beneficiarilor de indemnizaţie socială pentru pensionari a fost, în mai 2024, de 1.136.278 persoane, cu 334 mai mic comparativ cu luna...
Ultima oră
Pe aceeași temă