18.8 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportHandbalCSM București continuă întăririle! „Tigroaicele” au transferat o campioană mondială

CSM București continuă întăririle! „Tigroaicele” au transferat o campioană mondială

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a anunţat, duminică, pe site-ul său oficial, transferul jucătoarei olandeze Inger Smits, care va evolua pentru „tigroaice” din vară.

Apărătoare de bază în echipa reprezentativă a Olandei şi la campioana Germaniei, SG BBM Bietigheim, Inger Smits va fi în lotul campioanei României în următoarele două sezoane.

Campioană mondială în 2019 şi sfertfinalistă anul acesta, Smits (29 ani) a câştigat medaliată de bronz la Europeanul din 2018, când Olanda a învins România în finala mică, în primul rând datorită apărării.

A câştigat a EHF European League în 2022 cu Bietigheim, precum şi titlul în Germania în ultimele două sezoane. Smits e membra unei familii de handbalişti, cu tatăl şi cu doi fraţi îmbrăcând şi ei tricourile echipei reprezentative a Olandei şi mezinul Kay câştigător al ultimei ediţii a Ligii Campionilor la masculin.

„Abia aştept să joc în grozava atmosferă de la Bucureşti. Ne vedem sezonul următor!”, a declarat în momentul semnării contractului jucătoarea olandeză. Până atunci, pe 11 februarie, suporterii „tigroaicelor” o pot vedea la lucru în Capitală ca adversară a CSM-ului, în partida din EHF Champions League de pe 11 februarie.

CSMB le-a mai transferat pentru sezonul viitor pe extrema stânga daneză Emma Friis (Ikast), pe portarul Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) şi pe portarul brazilian Gabriela Goncalves Dias Moreschi (SG BBM Bietigheim).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Președintele Alianței pentru Unirea Românilor (AUR), George Simion, a primit un veste bună mult așteptată.

IlustrațieȘ Marian Avramescu Iese la iveală marea diferență în strategia de antrenament, care pune în antiteză fotbalul din Superliga României și cel de nivel...

Rusia – Ucraina, ziua 796: Zelenski face un apel disperat pentru livrarea rapidă de arme

Preşedintele ucrainean, Volodimir Zelenski, a lansat duminică un nou apel către comunitatea internaţională să se grăbească şi să livreze mai multe sisteme de apărare...

Actorul francez Gerard Depardieu, eliberat după ce a fost interogat pentru agresiune sexuală

Actorul francez Gerard Depardieu a fost interogat de poliție în legătură cu agresiuni sexuale asupra a două femei, au declarat surse din cadrul poliției,...
Ultima oră
Pe aceeași temă