21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportHandbalCSM București continuă întăririle! „Tigroaicele” au transferat o campioană mondială

CSM București continuă întăririle! „Tigroaicele” au transferat o campioană mondială

Echipa feminină de handbal CSM Bucureşti a anunţat, duminică, pe site-ul său oficial, transferul jucătoarei olandeze Inger Smits, care va evolua pentru „tigroaice” din vară.

Apărătoare de bază în echipa reprezentativă a Olandei şi la campioana Germaniei, SG BBM Bietigheim, Inger Smits va fi în lotul campioanei României în următoarele două sezoane.

Campioană mondială în 2019 şi sfertfinalistă anul acesta, Smits (29 ani) a câştigat medaliată de bronz la Europeanul din 2018, când Olanda a învins România în finala mică, în primul rând datorită apărării.

A câştigat a EHF European League în 2022 cu Bietigheim, precum şi titlul în Germania în ultimele două sezoane. Smits e membra unei familii de handbalişti, cu tatăl şi cu doi fraţi îmbrăcând şi ei tricourile echipei reprezentative a Olandei şi mezinul Kay câştigător al ultimei ediţii a Ligii Campionilor la masculin.

„Abia aştept să joc în grozava atmosferă de la Bucureşti. Ne vedem sezonul următor!”, a declarat în momentul semnării contractului jucătoarea olandeză. Până atunci, pe 11 februarie, suporterii „tigroaicelor” o pot vedea la lucru în Capitală ca adversară a CSM-ului, în partida din EHF Champions League de pe 11 februarie.

CSMB le-a mai transferat pentru sezonul viitor pe extrema stânga daneză Emma Friis (Ikast), pe portarul Daciana Hosu (SCM Râmnicu Vâlcea) şi pe portarul brazilian Gabriela Goncalves Dias Moreschi (SG BBM Bietigheim).

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă