18.9 C
București
luni, 29 aprilie 2024
AcasăSportHandbalCalificare en fanfare! România merge la Campionatul European de handbal feminin cu...

Calificare en fanfare! România merge la Campionatul European de handbal feminin cu victorii pe linie în preliminarii

Echipa națională de handbal feminin a României a învins Grecia pe teren propriu, la Buzău, cu scorul de 31-24, și s-a calificat la Campionatul European cu victorii pe linie în preliminarii.

România a câștigat și ultimul meci din preliminariile Europeanului și s-a calificat la turneul final cu maximum de puncte, 12, din șase meciuri. Principalele marcatoare ale partidei de la Buzău au fost Stoica 6 goluri, Voica, Ostase, Gogîrlă, Moroianu, câte 4, pentru România, respectiv Andritsou 6 goluri, pentru Grecia.

Ediţia din 2024 a Campionatului European va fi prima cu 24 de echipe la start şi va fi găzduită de Austria, Ungaria şi Elveţia, între 28 noiembrie – 15 decembrie. Primele două clasate în grupele preliminare şi patru echipe de pe locul 3 se califică la turneul final.

La ultimele două ediţii ale Campionatului European, România s-a clasat pe locul 12, după ce în 2018 a terminat pe locul 4. Cea mai bună performanţă a tricolorelor este medalia de bronz din 2010.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Primar din Buzău cercetat penal

Ziarul Puterea vă prezintă în exclusivitate informații despre cazul grav de corupție din județul Buzău. Primarul din Balta Albă este cercetat împreună cu...

Vești bune pentru Irinel Columbeanu. Fiica lui vine să îl viziteze

Irinel Columbeanu se află într-un azil din Ghermănești. Fostul milionar trece prin momente extrem de grele, fiind bolnav, singur și trist de sărbători. Cu...
Ultima oră
Pe aceeași temă