26.6 C
București
sâmbătă, 28 septembrie 2024
AcasăSportGuvernul a decis să plafoneze majorarea salariilor în educaţie, posibil prin angajarea...

Guvernul a decis să plafoneze majorarea salariilor în educaţie, posibil prin angajarea răspunderii

Update 19:58: „Astăzi, România nu îşi mai permite să plătească majorările salariilor profesorilor cu 50%”, a declarat premierul Emil Boc.

În plus, premierul a afirmat că, în România este nevoie de un act normativ care să stabilească clar salariile profesorilor. Astfel, profesorii îşi vor păstra cei 17%, obţinuţi în 2008 şi cei 15%, adăugaţi, în toamnă, la salariul brut. „Nu se poate mai mult decât avem. Nu facem promisiuni populiste„, a subliniat Emil Boc.

Ministrul Educaţiei, Daniel Funeriu, a subliniat „necesitatea promovării unui act care să asigure echitatea” în salarizarea profesorilor.

 

Coaliţia vrea ca salariile profesorilor să fie plafonate şi a cerut Guvernului să îşi asume răspunderea pe această lege. Decizia finală aparţine Executivului, care s-a întrunit acum într-o şedinţă extraordinară, potrivit Realitatea.net.

Coaliţia a decis, în această după-amiază,  ca Guvernul să-şi asume, în zece zile, un proiect de lege privind salarizarea profesorilor. Astfel, Executivul vrea să aducă salariile profesorilor la acelaşi nivel, să impună anumite plafoane, astfel încât să nu acorde acele majorări salariale câştigate de cadrele didactice în instanţă.

Guvernul avea două variante, un proiect de ordonanţă de urgenţă, sau proiect de lege care să fie asumat în Parlament, astfel încât să se aplice cât mai repede legea.

În această dimineaţă, ministrul Educaţiei, Cercetării, Tineretului şi Sportului, Daniel Funeriu, a convocat Comisia de Dialog Social, la care au fost invitaţi liderii sindicali din învăţământ.

„În cadrul comisiei, ni s-a propus un proiect de act normativ prin care se abrogă deciziile judecătoreşti pe care colegii noştri, cadre didactice, le-au obţinut în instanţă cu reîncadrarea în baza Legii 221. Firesc că noi am refuzat acest lucru”, a afirmat Liviu Pop.

 

 

Cele mai citite

Donald Trump amenință să acționeze Google în instanță, acuzând favorizarea candidatei democrate Kamala Harris

Fostul președinte american Donald Trump a avertizat că, dacă va ajunge din nou la Casa Albă, va da în judecată Google, acuzând gigantul tehnologic...

Mircea Geoană ia apărarea jurnaliștilor americani și celui român anchetați de Rusia

Libertatea de exprimare nu este doar un drept, ci şi o responsabilitate, afirmă Mircea Geoană, candidat independent la alegerile prezidenţiale. El condamnă "cu toată fermitatea"...

Suceava: ISU intervine pentru salvarea unui bărbat surprins de un mal de pământ

Un bărbat a fost surprins de un mal de pământ în timp ce săpa o fântână, în localitatea Călugăreni, comuna Adâncata, au anunţat reprezentanţii...
Ultima oră
Pe aceeași temă