33.5 C
București
miercuri, 19 iunie 2024
AcasăSportGrindeanu, despre fuga din România a lui Ghiță și a lui Hayssam:...

Grindeanu, despre fuga din România a lui Ghiță și a lui Hayssam: E clar că a fost o disfuncționalitate. Poliția de Frontieră trebuie să o regleze

Premierul Sorin Grindeanu a afirmat, marți, referindu-se la modul în care Sebastian Ghiță și Omar Hayssam au părăsit România, că este "clar că a fost o disfuncționalitate" pe care Poliția de Frontieră "trebuie să o regleze", informează Agerpres.

Întrebat după o vizită de lucru la Ministerul Afacerilor Interne (MAI) cum a ieșit Sebastian Ghiță din România, șeful Executivului a răspuns: "Nu doar Sebastian Ghiță a reușit să iasă".

Totodată, la afirmația unui reporter că Sebastian Ghiță avea interdicție de a părăsi țara noastră, Grindeanu a menționat: "Știu lucrul ăsta. (…) Asta e o treabă de îndeplinire a atribuțiunilor de serviciu și e clar că a fost o neîndeplinire, nu cred că doar din partea Poliției de Frontieră, ca să fim cât se poate de corecți".

În timpul declarației premierului Grindeanu referitoare la interdicția lui Ghiță de a părăsi țara, ministrul Afacerilor Interne, Carmen Dan, a răspuns: "Și asta ar trebui stabilit".

Pe de altă parte, șeful Guvernului a precizat că nu a întrebat în timpul vizitei de lucru pe care a avut-o marți la MAI cum au ieșit din țară Sebastian Ghiță și Omar Hayssam. "N-am întrebat astăzi cum a ieșit Sebastian Ghiță sau cum a ieșit Omar Hayssam. (…) Probabil că au fost mai multe instituții care puteau să aibă grijă să nu iasă unul sau altul din țară, cred. Dar e clar că a fost o disfuncționalitate și atunci și în alte dăți, disfuncționalitate pe care cei de la Poliția de Frontieră, (…) dacă vorbim doar de cei de la Ministerul de Interne, trebuie să o regleze, să-și îmbunătățească activitatea, să nu mai avem cazuri de acest tip", a spus Grindeanu.

Întrebat dacă se impun sancțiuni în cazul plecării din țară a lui Ghiță, Grindeanu a răspuns: "Așteptăm raportul comisiei pe care știu că îl așteaptă (…) și doamna ministru".

Pe de altă parte, șeful Executivului a refuzat să comenteze decizia instanței din Serbia de a-l elibera din arest pe Sebastian Ghiță.

"Mă puneți să discut despre sentințele din Serbia. (…) Cred că nici domnul ministru al Justiției din România nu este în postura să comenteze sentințe din altă țară. Sigur că ne așteptam să avem procedurile mai rapide și asta e așteptarea noastră, e normal, având în vedere toate acuzele pe care le are statul român la adresa domnului Ghiță. Dar acea sentință din Serbia (…) nu e normal să o comentăm", a mai afirmat Grindeanu.

Mihai Diac
Mihai Diac
Mihai Diac are o experiență ca jurnalist de peste 20 de ani, atât în presa scrisă cât și online. A început să lucreze în presă la ziarul Azi, în anul 1993, în perioada în care era încă student. Ulterior a lucrat la Adevărul, Gândul și Green Report. La “România liberă”, Mihai Diac lucrează din anul 2015. În paralel cu activitatea jurnalistică, Mihai Diac și-a completat și pregătirea de specialitate. El a absolvit, printre altele, Colegiul Național de Apărare și cursul de pregătire a jurnaliștilor pentru zone de război. Printre acțiunile sale de documentare jurnalistică s-au aflat cele de la bordul portavionului american Truman și al fregatei românești Regina Maria, precum și cele din Afganistan, Irak, Transnistria și Georgia.
Cele mai citite

Președintele Italiei, primit de Iohannis. FOTO

Președintele Italiei, Sergio Mattarella, și-a început vizita oficială în România, fiind primit de Klaus Iohannis la Palatul Cotroceni. În 2024, România și Italia aniversează 145...

Cinci ani mai târziu… Directiva DSM a UE eșuează în fața artiștilor interpreți și executanți români și europeni

Un raport publicat recent cu privire la "Impactul Directivei DSM asupra artiștilor și muzicienilor din UE", bazat pe un sondaj aplicat în rândul a...

Caniculă, în toată țara. HARTA

Meteorologii anunţă caniculă în întreaga ţară, pe parcursul zilei de astăzi, în Capitală şi 16 judeţe fiind cod portocaliu. Maximele se vor situa între...
Ultima oră
Pe aceeași temă