25.5 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportGreblă: Decizia CC este obligatorie după ce se publică în Monitorul Oficial

Greblă: Decizia CC este obligatorie după ce se publică în Monitorul Oficial

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte participarea preşedintelui sau a premierului la Consiliul European este obligatorie după publicare în Monitorul Oficial.

 

„Nu comentez decizia Curţii Constituţionale, ea este obligatorie din momentul publicării în Monitorul Oficial, aştept şi eu cu o curiozitate constituţională motivarea”, a declarat Greblă.

Întrebat dacă decizia Curţii este obligatorie pentru Consiliul European din 28-29 iunie, chiar dacă nu va fi publicată în Monitorul Oficial, Toni Greblă a răspuns: „Legea spune că este obligatorie din momentul publicării în Monitorul Oficial”.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Consiliul European, că „preşedintele Băsescu a numit nişte oameni în CC care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele”.

„Din păcate acea majoritate din Curtea Constituţională care aparţine lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să adauge la Constituţie, ceea ce nu este normal”, a mai spus Ponta.

Ponta a mai declarat că va merge, „evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul a spus că el crede că preşedintele Băsescu nu va merge la Bruxelles.

„Sper ca preşedintele să înţeleagă că acest veşnic conflict este împotriva intereselor României”, a spus Ponta.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă