7.3 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportGreblă: Decizia CC este obligatorie după ce se publică în Monitorul Oficial

Greblă: Decizia CC este obligatorie după ce se publică în Monitorul Oficial

Preşedintele Comisiei juridice din Senat, Toni Greblă (PSD), a declarat, miercuri, pentru MEDIAFAX că decizia Curţii Constituţionale în ceea ce priveşte participarea preşedintelui sau a premierului la Consiliul European este obligatorie după publicare în Monitorul Oficial.

 

“Nu comentez decizia Curţii Constituţionale, ea este obligatorie din momentul publicării în Monitorul Oficial, aştept şi eu cu o curiozitate constituţională motivarea”, a declarat Greblă.

Întrebat dacă decizia Curţii este obligatorie pentru Consiliul European din 28-29 iunie, chiar dacă nu va fi publicată în Monitorul Oficial, Toni Greblă a răspuns: “Legea spune că este obligatorie din momentul publicării în Monitorul Oficial”.

Curtea Constituţională a decis, miercuri, cu majoritate de voturi, că preşedintele României participă la reuniunile Consiliului European, în calitate de şef al statului, această atribuţie putând fi delegată de către acesta, în mod expres, primului-ministru.

Premierul Victor Ponta a declarat, miercuri, în legătură cu decizia Curţii Constituţionale privind reprezentarea la Consiliul European, că “preşedintele Băsescu a numit nişte oameni în CC care întotdeauna i-au îndeplinit dorinţele”.

“Din păcate acea majoritate din Curtea Constituţională care aparţine lui Traian Băsescu nu a făcut altceva decât să adauge la Constituţie, ceea ce nu este normal”, a mai spus Ponta.

Ponta a mai declarat că va merge, “evident”, la Bruxelles, la Consiliul European.

Premierul a spus că el crede că preşedintele Băsescu nu va merge la Bruxelles.

“Sper ca preşedintele să înţeleagă că acest veşnic conflict este împotriva intereselor României”, a spus Ponta.

Cele mai citite

Consiliul JAI din 3-4 martie nu are pe agendă nici extinderea Schengen nici situația României

Consiliul JAI (Justiție - Afaceri Interne) va avea prima reuniune oficială a anului 2024 în perioada 3 - 4 martie iar pe agenda acestei...

„Mad Max” a câștigat în Bahrain. Debut perfect de sezon pentru Verstappen

Max Verstappen, pilotul olandez al scuderiei Red Bull, a început cu dreptul noul sezon din Campionatul Mondial de Formula 1, după ce s-a impus,...
00:00:59

VIDEO. Trump îi “atacă” pe migranți la mitingul din Carolina de Nord

Candidatul republican la președinția SUA, Donald Trump, a luat în vizor problemele migranților și politicile de frontieră ale președintelui democrat Joe Biden înainte de...
Ultima oră
Pe aceeași temă