18.1 C
București
sâmbătă, 5 octombrie 2024
AcasăSportGraham Watson: Raport sever, dar fara clauza de salvgardare

Graham Watson: Raport sever, dar fara clauza de salvgardare

Raportul pe care Comisia Europeana il va prezenta saptamana viitoare asupra progreselor inregistrate de Romania in domeniul combaterii coruptiei si al reformarii sistemului judiciar va fi pe buna dreptate sever, dar nu va recomanda activarea clauzei de salvgardare, a declarat, astazi, la Strasbourg, liderul grupului ALDE din Parlamentul European, Graham Watson, in cadrul unui dejun de lucru cu mai multi ziaristi, transmite corespondentul Rompres.

El a precizat ca nu stie daca, in urma publicarii acestui document, politicienii de la Bucuresti vor intelege sa puna capat disputelor politice pe care le duc in acest moment, pentru ca nu cunoaste atat de bine istoria si modul de functionare a sistemului politic romanesc.

Graham Watson a afirmat ca actuala situatie politica de la Bucuresti poate fi descrisa prin expresia "o viata politica foarte activa", dar a atras atentia ca, daca ea se prelungeste prea mult, risca sa afecteze imaginea externa a Romaniei.

Totusi, el a salutat faptul ca aceste dispute nu se soldeaza, ca in cazul altor state membre ale Uniunii Europene, cu manifestatii de strada si a subliniat ca nu ar fi bine ca, prin declaratiile si actiunile pe care le fac, europarlamentarii romani sa ia de fapt apararea uneia sau alteia dintre cele doua tabere, respectiv cea a presedintelui Traian Basescu sau cea a premierului Calin-Popescu Tariceanu.

Liderul grupului ALDE a adaugat ca, din pacate, acest lucru se intampla, si a atras atentia ca, daca lucrurile vor continua pe aceasta linie, deputatii romani din PE risca sa capete o imagine negativa, asa cum deja se intampla cu alti colegi ai lor de alta nationalitate.

De altfel, Graham Watson si-a exprimat nemultumirea pentru faptul ca Partidul Popular European i-a luat prea mult apararea presedintelui Romaniei pentru ca acesta face parte din aceeasi familie politica, spunand ca "uneori este bine sa te distantezi chiar de oamenii din propriul partid, pentru a fi obiectiv".

Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi
Cristina Darmina Iamandi, redactor Rl online
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă