Gigi Buffon face istorie în Italia. Ce record a egalat portarul lui Juve

Portarul italian Gianluigi Buffon, titular la Juventus Torino miercuri seara, în partida câştigată în deplasare, cu 2-1, în faţa formaţiei Sampdoria Genova, a egalat recordul de meciuri disputate în Serie A (647), deţinut de Paolo Maldini, fostul fundaş al lui AC Milan.

Share

Rl online 0 comentarii

Actualizat: 19.12.2019 - 11:16

La 41 de ani, Buffon a profitat de o accidentare a titularului Wojciech Szczesny pentru a-l egala pe Maldini, un alt fotbalist italian de legendă, care şi-a petrecut întreaga carieră la clubul milanez.

Gianluigi Buffon, care şi-a început cariera la Parma, şi-a construit legenda la Juventus, club la care a evoluat începând 2001, pentru a deveni cel mai titrat jucător din istoria fotbalului din peninsulă, cu nouă titluri de campion.

Goalkeeper-ul italian a evoluat timp de un sezon, 2018/2019 la formaţia Paris Saint-Germain, adăugându-şi în palmares şi un titlu de campion al Franţei.

În drumul său către al 10-lea "Scudetto", portarul lui Juve ar putea doborî recordul lui Maldini după pauza de iarnă, când Juventus va înfrunta formaţia Cagliari, pe 6 ianuarie, cu câteva zile înainte ca Buffon să sărbătorească împlinirea vârstei de 42 de ani.

Campion mondial în 2006 cu naţionala Italiei, la care a adunat 176 de selecţii, Gianluigi Buffon visează în continuare la singurul trofeu care îi lipseşte: Liga Campionilor, după ce a cunoscut trei eşecuri în finală (2003, 2015 şi 2017).

Comentarii