7.2 C
București
joi, 28 martie 2024
AcasăSportGeorge Maior face noi precizări legate de conflictul SRI și CCR

George Maior face noi precizări legate de conflictul SRI și CCR

Directorul SRI, George Maior, a dat asigurări, duminică seara, că nu există un conflict între Serviciul Român de Informații și Curtea Constituțională.

”Nu am spus nimic în sensul în care CCR nu are dreptul să judece o situație constituțional și noi să nu ne adaptăm. Dar ceea ce am spus ca prin funcția pe care o am trebuie sa exprim o poziție.

Nu este niciun conflict între puteri in stat. Este un aspect de libertate de exprimare pe care mi-l permit și eu.

Nu este vorba de o presiune din partea SRI, ci de o anumită atitudine in raport cu niste legi care chiar au creat un vid legislativ. În acest moment, nu avem o lege. 

Am datoria de a prezenta o stare de securitate. Este o chestiune pur democratică, legată de libertate de exprimare. Cred că cetățenii României au nevoie de a înțelege modul în care poate fi asigurată securitate țări.

Respect CCR, dar ca cetățean al României și ca director al acestei instituții am dreptul să îmi exprim o poziție.

Sper că Parlamentul va accepta necesitatea existenței unei legi. În acest context regional, este foarte grav. Pentru noi, este vital ca aceste legi să fie cât mai repede.

Cele mai citite

Lufthansa a evitat o grevă a salariaților chiar de Paște

Compania aeriană germană Lufthansa şi un sindicat care reprezintă personalul de la sol au anunţat miercuri că au ajuns la un acord privind salariile...

UE cere ca Facebook și Tik Tok să combată falsurile create cu inteligența artificială

UE, prin Comisia Europeană, a cerut marilor site-uri de socializare, precum TikTok și Facebook, să eticheteze clar publicitatea politică și să reducă "viralitatea conținutului"...

Atentat Moscova: bilanțul atacului a ajuns la 143 de morți

Bilanţul atentatului comis în suburbia Moscovei săptămâna trecută a urcat miercuri la 143 de morţi, potrivit unui nou raport comunicat de autorităţile ruse, atacul...
Ultima oră
Pe aceeași temă