15.5 C
București
luni, 26 februarie 2024
AcasăSportGeorge Maior face noi precizări legate de conflictul SRI și CCR

George Maior face noi precizări legate de conflictul SRI și CCR

Directorul SRI, George Maior, a dat asigurări, duminică seara, că nu există un conflict între Serviciul Român de Informații și Curtea Constituțională.

”Nu am spus nimic în sensul în care CCR nu are dreptul să judece o situație constituțional și noi să nu ne adaptăm. Dar ceea ce am spus ca prin funcția pe care o am trebuie sa exprim o poziție.

Nu este niciun conflict între puteri in stat. Este un aspect de libertate de exprimare pe care mi-l permit și eu.

Nu este vorba de o presiune din partea SRI, ci de o anumită atitudine in raport cu niste legi care chiar au creat un vid legislativ. În acest moment, nu avem o lege. 

Am datoria de a prezenta o stare de securitate. Este o chestiune pur democratică, legată de libertate de exprimare. Cred că cetățenii României au nevoie de a înțelege modul în care poate fi asigurată securitate țări.

Respect CCR, dar ca cetățean al României și ca director al acestei instituții am dreptul să îmi exprim o poziție.

Sper că Parlamentul va accepta necesitatea existenței unei legi. În acest context regional, este foarte grav. Pentru noi, este vital ca aceste legi să fie cât mai repede.

Cele mai citite

Sindicaliștii Hidroenergetica amenință cu greva. Aceștia acuză implicarea politicului în companie

Sindicatul Național Hidroenergetica, membru al FNME, afiliată CNS Cartel ALFA, organizație sindicală reprezentând peste 80% din salariații Hidroserv, trage un semnal de alarmă asupra...

Războiul din Ucraina, o imensă mașinărie de spălat bani

Afirmația din titlu nu-mi aparține. Ea a fost formulată de Mitch McConnell, liderul minorității republicane din Senatul american. Marii investitori își freacă mâinile. E...

Cum alegi sandalele de mireasă? Iată câteva sfaturi!

Alegerea rochiei de mireasă, a pantofilor sau sandalelor și a accesoriilor este unul dintre cele mai importante și emoționante momente pentru orice mireasă. În...
Ultima oră
Pe aceeași temă