19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportGeoana spune ca nu a propus amanarea alegerilor

Geoana spune ca nu a propus amanarea alegerilor

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat vineri la pranz ca nu le-a propus liderilor de organizatii si vicepresedintilor cu care s-a intalnit vineri dimineata in biroul sau de la Senat, amanarea alegerilor pentru functiile de conducere centrala si ca stirea a fost o dezinformare profesionista. Geoana a spus ca maine, sambata, incepand cu ora 11.00, conform programului stabilit, va avea loc Congresul PSD, in cadrul caruia se vor desfasura alegerile pentru functiile de conducere.

 

"Am tinut sa ies dintr-o sedinta pentru a infirma ceea ce a aparut in presa, zvonul cu privire la o asa-zisa amanare a Congresului nostru. Congresul va avea loc maine (sambata – n.r.). Va avea loc si isi va alege o noua conducere", a precizat Mircea Geoana, citat de Agerpres.

El a spus, ironic, ca "apreciaza" faptul ca se lucreaza cu "intoxicari" si "strategii sofisticate" in vederea pregatirii Congresului formatiunii. Presedintele PSD a negat ca ar fi propus, vineri, amanarea alegerilor. "Sunt intoxicari care se practica intr-o maniera destul de profesionista", a comentat Geoana.

Liderul social-democrat a adaugat ca, la reuniunea Comitetului Executiv National de vineri dupa-amiaza, va fi discutata problema legata de Statutul partidului.
"Asta e o alta problema pe care o va decide CExN – pe ce statut ne vom alege maine. Este o chestiune tehnica si nu cred ca este de mare interes pentru opinia publica si pentru membrii de partid ai PSD. Intereseaza mai putin pe ce statut se alege (conducerea – n.r.), intrebarea este cine este presedintele partidului, cine reprezinta conducerea partidului si care este proiectul politic al partidului nostru", a declarat liderul PSD.

Mircea Geoana a mentionat ca a discutat cu colegii sai despre un "congres in care sa se rezolve si problema statutului". "Daca nu reusim, inseamna ca mergem pe actualul statut si, bineinteles, problema principala este alegerea conducerii partidului", a mai spus Geoana.

Potrivit liderului social-democrat, vineri dimineata, a avut loc o sedinta a Comisiei tehnice de modificare a statutului, la care au fost prezenti si o parte dintre candidatii la sefia partidului, precum si cei desemnati pentru buna pregatire a Congresului. "Lucrurile sunt in plina derulare. Ne pregatim", a conchis liderul PSD.

 

Surse care au participat la intalnirea de dimineata au declarat, pentru Mediafax, ca Geoana ar fi propus amanarea alegerilor pentru functiile de conducere de la nivel national.

Argumentele lui Geoana ar fi fost legate de disputa creata de propunerea candidaturilor pe liste, el motivand sugestia de amanare a alegerilor si prin faptul ca in acest fel s-ar mentine unitatea partidului.

De asemenea, el ar fi vorbit despre "atmosfera tensionata" creata in partid si de faptul ca o confruntare intre candidatii la sefia PSD va da satisfactie adversarilor politici, care ar dori sa vada "sange pe pereti".

Sursele mentionate au aratat ca sugestia facuta de Geoana nu a fost impartasita decat de vicepresedintele Constantin Nita.

La intalnirea de la Senat au participat, printre altii, Adrian Nastase, Victor Ponta, Liviu Dragnea, Ioan Stan, Dan Sova, Rovana Plumb.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă