21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportGeoana si Diaconescu s-au inteles vineri seara pentru functia de prim-vicepresedinte

Geoana si Diaconescu s-au inteles vineri seara pentru functia de prim-vicepresedinte

Mircea Geoana si Cristian Diaconescu s-au intalnit, vineri noaptea, inaintea congresului extraordinar, si au convenit asupra unui scenariu de sprijin reciproc – Diaconescu se retragea din cursa, iar Geoana forta infiintarea functiei de prim-vicepresedinte pentru primul, au declarat surse din partid pentru Mediafax.

 

Scenariul pe care cei doi l-au convenit implica infiintarea functiei de prim-vicepresedinte si a inceput sa fie pus in aplicare in debutul Congresului.

Inaintea dezbaterilor pe marginea eventualelor modificari la statut, vicepresedintele PSD Gheorghe Nichita a propus infiintarea functiei de presedinte executiv, similara celei de prim-vicepresedinte, in conformitate cu scenariul stabilit.

Propunerea, care urma sa fie sustinuta de Geoana, nu a mai fost supusa la vot dupa ce Victor Ponta si Adrian Nastase au invocat incalcarea deciziei CEXN de vineri, iar Ioan Stan, sustinator al lui Ponta, a invocat absenta procedurilor de validare a delegatilor.

Gheorghe Nichita a revenit, spre sfarsitul congresului, vorbind de oportunitatea functiei de prim-vicepresedinte, facand aluzie la Cristian Diaconescu, insa fara a mai incerca sa propuna modificarea statutului.

Diaconescu a anuntat, la scurt timp dupa inceperea procedurii de vot, ca renunta la candidatura si il sustine pe Mircea Geoana.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă