21.1 C
București
sâmbătă, 22 iunie 2024
AcasăSportGeoana pledeaza pentru eliminarea cotei unice

Geoana pledeaza pentru eliminarea cotei unice

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat marti ca actuala coalitie ar trebui sa discute eventualitatea introducerii impozitului progresiv, pe care l-a caracterizat drept "un stabilizator automat in conditii de criza". In ce priveste cota unica, liderul PSD a spus ca a avut doar avantaje temporare, informeaza Newsin.

Geoana a sustinut ca se impune o discutie intre guvernanti despre modul de impozitare, dar a recunoscut ca o decizie nu este de asteptat prea curand, in lipsa unui acord politic intre partide. "Din punctul meu de vedere absenta unui impozit progresiv priveaza o economie de stabilizator automat in conditii de criza. Ceea ce se intampla azi in Romania arata subrezenia politicii fiscale a Guvernelor din ultima perioada. Suntem azi in situatia sa propunem o regandire a modului in care exista un acord politic pe parte de fiscalitate? Inca nu. Dar cred ca e normal sa ne gandim care sunt solutiile de urmat", a explicat el, raspunzand unei intrebari a jurnalistilor daca e de acord ca introducerea impozitului progresiv este o solutie pentru iesirea din criza.

Presedintele PSD a sustinut apoi ca in toate tarile cota unica a dat rezultate doar pe termen scurt. "Toate tarile si toate evaluarile internationale arata ca tarile care au avut cota unica, uitati-va la Letonia, la tarile baltice si alte tari care au adoptat cota unica au avut avantaje pe termen scurt dintr-un anumit punct de vedere, dar cand a aparut criza, au fost private de masuri de stabilizare sociala si polarizarea sociala a crescut. Deci acest subiect trebuie sa fie gandit, dar nu azi, nu maine", a mai spus el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă