19.5 C
București
miercuri, 17 aprilie 2024
AcasăSportGeoana: Peste cateva zile va fi investit Guvernul Johannis

Geoana: Peste cateva zile va fi investit Guvernul Johannis

Candidatul PSD la Presedintie Mircea Geoana a declarat, dupa anuntarea exit poll-urilor, ca peste cateva zile va fi investit Guvernul Klaus Johannis si a spus ca sustinerea pe care i-a acordat-o Crin Antonescu reprezinta o "datorie de suflet" pe care i-o va purta liderului PNL toata viata, potrivit Newsin.

"Este o noapte frumoasa pentru democratia romanesca, este o victorie muncita. (…) Vreau sa multumesc celor care si-au pus increderea in mine, colegilor mei de partid, aliantei noastre cu cei de la Conservatori si, in primul rand, lui Crin Antonescu si prietenilor liberali. Este victoria lui Crin in aceeasi masura in care este victoria mea", a declarat Geoana.

El a spus ca peste cateva zile va fi investit Guvernul Johannis, care va avea un plan anticriza "autentic".

Candidatul PSD la Presedintie a declarat ca ceea ce PSD si PNL au facut in cele doua saptamani care s-au scurs de la primul tur de scrutin depaseste o simpla coalitie sau o simpla majoritate. "Reprezinta o prietenie si o datorie de suflet pe care am sa i-o port acestui om exceptional toata viata mea, Crin Antonescu si colegi liberali", a declarat liderul PSD.

Geoana i-a multumit si lui Traian Basescu. "Il voi trata cu respectul cuvenit unui fost sef de stat si vreau sa spun ca sunt convins ca va avea puterea sa depaseasca acest moment de amaraciune personala, pe care il inteleg, pentru a asigura un transfer democratic, decent, demn de o tara europeana", a spus el.

Geoana le-a multumit celor care au acordat social-democratilor sprijin in campanie, nominalizand UDMR, minoritatile nationale altele decat cea maghiara, PRM, PNG, PIN, dar si reprezentantii sindicatelor, patronatelor si asociatiilor de revolutionari.

"Mihaela, dragostea mea, multumesc! Ana-Maria si Alex, multumesc. Mama, esti acasa, la televizor, stiu ca te bucuri. Si, tata, stiu ca esti acolo sus, in ceruri, si stiu ca te bucuri si tu. Dumnezeu sa va binecuvanteze pe toti! Va multumesc pentru sprijin!", s-a adresat Geoana familiei.

Trei exit poll-uri il arata pe primul loc pe Mircea Geoana, cu un avantaj de 1,6 – 3,2% fata de Traian Basescu in turul II al alegerilor prezidentiale, in timp ce al patrulea sondaj ii plaseaza la egalitate pe cei doi candidati.

Cele mai citite

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

20 de țări vor cumpăra 500000 de obuze pentru Ucraina din afara Europei

Premierul ceh Petr Fiala a declarat marţi că 20 de ţări s-au angajat să cumpere o jumătate de milion de obuze pentru Ucraina din...

Ciolacu vrea să-i aducă acasă pe românii din Qatar

„ Sunt ferm convins că în Qatar câştigaţi mult mai bine financiar decât aţi fi câştigat în România în acest moment. Eu sper din...
Ultima oră
Pe aceeași temă