19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportGeoana: Pe Daniel Morar nu-l voi schimba de la DNA, dar pe...

Geoana: Pe Daniel Morar nu-l voi schimba de la DNA, dar pe Codruta Kovesi probabil ca o voi inlocui

Presedintele PSD, Mircea Gepoana, afirma, intr-un interviu pentru gsp.ro, ca nu il va schimba pe Daniel Morar de la sefia DNA daca ajunge presedinte, insa pe Laura Codruta Kovesi ar putea sa o inlocuiasca deoarece numirea sa ca procuror general a fost facuta prin "fortarea regulii de desemnare", anunta Mediafax.

Intrebat de Catalin Tolontan daca il va schimba pe Daniel Morar de la sefia DNA, Mircea Geoana a raspuns: "Nu il schimb. Morar are un mandat. Nu am nici un fel de treaba cu Directia Nationala Anticoruptie. In schimb, procurorul general al Republicii este alta conversatie. Doamna Kovesi a fost contestata de CSM. A fost pusa acolo cu fortarea regulii de desemnare a unui inalt demnitar". La intrebarea daca acest lucru inseamna ca o va schimba pe Kovesi, Geoana a declarat: "Probabil ca da. Da".

El a insistat din nou ca Morar a fost numit "in regula", insa Kovesi nu. "Insa Daniel Morar este numit in regula, nu m-am opus cind a fost instalat. Institutiile trebuie sa functioneze si politizarea justitiei nu este buna pentru Romania. De asta a esuat Basescu in lupta impotriva coruptiei. Pentru ca a numit el de trei ori mai multi procurori decit Iliescu si Constantinescu la un loc. Eu o sa cer resurse pentru justitie. Dar nu ma amestec", a mai declarat liderul PSD.

Presedintele social-democrat a mai opinat ca dosarele lui Adrian Nastase sunt probabil politice, dar a dat garantii ca el nu se va implica in a "urgenta" aceste cauze. "Posibil ca da (dosarele lui Nastase sunt politice, n.r.). Dar au ajuns in justitie si nu e treaba mea sa ma pronunt. A gresit Nastase, plateste in justitie. Nu e treaba mea sa urgentez dosarele. Nu este jobul meu. O tara in care legea este capricioasa este o tara nesigura, nedemocratica si neatractiva economic", a mai aratat Geoana.

De asemenea, in acelasi interviu, liderul PSD a dat garantii ca el  nu va fi manipulat, asa cum afirma despre el Traian Basescu. "Sper ca romanii sa-mi descopere, dupa 6 decembrie, calitatea de mina de fier intr-o manusa de catifea. Cind e vorba de lucruri serioase, cuvintul meu e ultimul, nu ma influenteaza nimeni. (…) Eu stiu ce senzatie dau uneori. Aparenta de artificial si de nesinceritate venea din lipsa de experienta. Am intrat abia in 2001 in politica. Dar intre timp m-am schimbat. Cit despre ceea ce spune Basescu, sint replicile unui om invins. Cum sa ma controleze oricine sau, de pilda, Dan Voiculescu? Este aliatul meu", a mai aratat el.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă