6 C
București
joi, 29 februarie 2024
AcasăSportGeoană: Opoziţia şi puterea să înceteze să mă mai numere la Senat...

Geoană: Opoziţia şi puterea să înceteze să mă mai numere la Senat de o parte sau alta

Senatorul Mircea Geoană a declarat, luni, că nu vrea ca pe votul său din Senat să se bazeze nici opoziţia, nici puterea, arătând că va participa numai la adoptarea acelor proiecte de legi pe care le consideră utile pentru populaţie, potrivit Mediafax.

 

“Aş dori să îi rog şi pe cei din opoziţie şi pe cei de la putere să înceteze să mă numere ca fiind de o parte sau de alta. Nu mă simt reprezentat nici de putere nici de opoziţie, aşa cum cred că nu se simte reprezentată o parte importantă a populaţiei României. (…) Nu voi răspunde nici acestor bezele de circumstanţă pe care opoziţia mi le transmite după ce ştim ce s-a întâmplat în Senat şi nici acestor cântece de sirenă pe care actuala putere le transmite în diverse moduri”, a declarat Geoană, la finalul şedinţei de plen, el arătând că va rămâne “senator independent până la finalul acestui ciclu al Parlamentului”.

De asemenea, el a subliniat că nu este interesat să salveze prin votul său “nici reputaţia mai mult decât dogită a actualei puteri şi nici încercarea neconvingătoare, cel puţin astăzi, a opoziţiei de a se prezenta ca o alternativă autentică la actuala putere”.

Geoană a criticat USL pentru maniera în care a revendicat majoritatea la Senat, în urma trecerii de la PDL la PNL a senatorului de Caraş-Severin Iosif Secăşan.

“Mi se pare cel puţin ciudată maniera în care actuala opoziţie prezintă o aşa-zisă nouă majoritate în Senat, în condiţiile în care până mai ieri se spunea pe bună dreptate că actuala majoritate este construită de o manieră nelegitimă şi netransparentă prin traseism politic, iar brusc prin acelaşi sistem de traseism politic în sens invers cei care erau ticăloşi şi cinici devin astăzi virtuoşi şi demni de luat în seamă. Cred că acest mod de a face politică nu face cinste opoziţiei, nu poţi să spui că puterea actuală se sprijină pe parlamentari care au schimbat barca şi să primeşti în propria barcă acelaşi tip de personaje care se reciclează periodic”, a afirmat el.

Totodată, el a enumerat printre proiectele legislative pe care le va susţine în Senat pe cel referitor la modificarea legii finanţării partidelor politice, cele referitoare la modificarea sistemului electoral actual, dar şi orice lege cu impact pozitiv social-economic sau care asigură crearea de locuri de muncă.

Liderul senatorilor PNL, Puiu Haşotti, a anunţat, luni, că senatorul PDL Iosif Secăşan şi-a dat demisia din Partidul Democrat Liberal şi s-a înscris în PNL, menţionând însă că acesta nu îşi va anunţa gestul în plen în această zi pentru că nu a putut ajunge în Bucureşti.

“Dacă domnul Geoană va fi consecvent, şi cred că va fi, pentru că a spus că va vota alături de opoziţie, iată că opoziţia are 67 la 66”, a ţinut să sublinieze Haşotti.

El a adăugat că Senatul nu va rămâne blocat cât timp “opoziţia are cel puţin teoretic majoritate”.

Cele mai citite

Cum obții un zâmbet fermecător la orice vârstă cu ajutorul implanturilor dentare

Adesea, singura soluție pentru a-ți recâștiga încrederea în aspectul tău și a obține un zâmbet luxuriant este implantarea dinților. Mulți sunt îngrijorați și speriați...
00:01:01

Un oficial al JO Paris 2024 spune că nu este nevoie de aer condiționat în satul atleților

Un oficial al JO Paris 2024 i-a asigurat săptămâna aceasta pe concurenți că apartamentele din satul atleților sunt adaptate la temperaturile verii, pe fondul...

Statul eşuat se vede altfel din balconul Palatului Cotroceni

Zilele trecute am aruncat un ochi pe site-ul Administraţiei Prezidenţiale, cu gândul să aflu ce mai face preşedintele pentru țară. Habar nu am...
Ultima oră
Pe aceeași temă