7.8 C
București
duminică, 3 martie 2024
AcasăSportGeoană: Nu îmi voi duce la troc votul pe care îl am

Geoană: Nu îmi voi duce la troc votul pe care îl am

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, marţi, într-o conferinţă de presă, că nu îşi va duce la troc votul “aşa-zis de aur” pe care îl are în forul legislativ şi că va rămâne senator independent până la finalul actualei legislaturi, informează Mediafax.

“Nu îmi voi duce la troc, la mezat, la iarmaroc votul pe care îl am, care deocamdată este un vot aşa-zis de aur, poate se schimbă lucrurile. Nu mă interesează să am conversaţii nici cu unii, nici cu ceilalţi (din opoziţie sau de la putere – n.r.), voi judeca cu minte proprie dacă există ceva util pentru societate şi nu voi ezita să votez”, a spus Mircea Geoană.

El le-a cerut reprezentanţilor opoziţiei şi puterii să îl scoată din socotelile pe care eventual şi le fac în Senat cu privire la votul şi orientarea sa, anunţând că va rămâne senator independent până la sfârşitul acestei legislaturi şi va exprima votul său exclusiv în raport cu interesele generale ale populaţiei.

“Cred că acest joc de-a greva parlamentară – venim când avem majoritate cu traseiştii buni şi fugim din Parlament când traseiştii răi dau majoritate altcuiva – face rău opoziei şi discreditează atât opoziţia cât şi puterea actuală”, a ţinut să precizeze senatorul independent.

Mircea Geoană a mai spus că în România există astăzi “un teren enorm pentru exprimarea unui alt mod de a face politică şi alternativa la actuala situaţie a sistemului politic nu va întârzia să apară, tot din societate, de la cetăţeni, de la oameni politici care înţeleg că aşa nu mai merge”.

“În condiţiile în care există o dezbatere serioasă cu privire la politica economică naţională, dacă din întâmplare Guvernul va avea o idee bună, nu voi ezita să o susţin. Dacă va avea opoziţia, total accidental, sau poate chiar au o idee bună, nu voi ezita să o susţin, dacă intră în această logică legată de trei lucruri importante, ce facem cu economia naţională, cum o redresăm, cum facem cu transparenţa şi buna guvernare şi cum facem ca actualul sistem politic să primească o formă de alternativă”, a mai spus Geoană.

Întrebat dacă a fost contactat în ultima vreme de foştii colegi din PSD, Geoană a răspuns: “Mai degrabă bezele laterale prin presă şi cred că le-ar crăpa obrazul de ruşine să mă contacteze, după modul în care am fost tratat şi au abandonat poziţia după care se uită, astăzi, cu atât de mult jind, atât la Senat cât şi la Camera Deputaţilor”.

Cele mai citite
00:00:51

VIDEO. Biden speră la un acord de încetare a focului între Israel și Hamas, până la Ramadan

Președintele american Joe Biden a declarat vineri, 1 martie, că speră că va exista un acord de încetare a focului între Israel și gruparea...

Turcia respinge acuzațiile că ar fi comis crime și abuzuri de război în nordul Siriei

Turcia a respins un raport al Human Rights Watch (HRW) publicat la începutul acestei săptămâni privind presupuse abuzuri şi potenţiale crime de război comise...

Marcel Ciolacu, laude aduse PSD-ului: “Noi am fost cei care am crescut salariul minim, am mărit pensiile”

Președintele PSD, premierul Marcel Ciolacu, susține că Europa are nevoie de mai multe politici sociale și de umanizare, deoarece acestea reprezintă fundamentul unei societăți...
Ultima oră
Pe aceeași temă