9.8 C
București
miercuri, 21 februarie 2024
AcasăSportGeoană, la Consiliul PSD: Mihaela, în continuare, dragostea mea

Geoană, la Consiliul PSD: Mihaela, în continuare, dragostea mea

Fostul preşedinte PSD, Mircea Geoană, a fost cel care a deschis, sâmbătă. lucrările Consiliului Naţional al PSD, începându-şi discursul cu o declaraţie adresată soţiei sale, Mihaela.

”La mulţi ani tuturor celor care şi-au serbat ieri ziua, inclusiv Mihaela, în continuare dragostea mea”, a spus Geoană.

”Voi pune umărul pentru ca partidul nostru să aibă în 2014 acelaşi parcurs de partid principal al acestei ţări. Am guvernat ţara după ani grei, nu este simplu. Succesul Guvernului Ponta nu este al PSD sau USL, este al întregii ţări. Trecem printr-un moment de mare răscruce, relansarea economică trebuie consolidată. PSD şi guvernarea noastră reprezintă pivotul de stabilitate economică şi politică a României”, a declarat Mircea Geoană.

Mircea Geoană a transmis şi un mesaj colegilor de la PNL, cărora le-a cerut respect.

Citeşte şi: Cum poate fi interpretat atacul lui Geoană la Antonescu

”Am fost corecţi în alianţa cu PNL, deşi suntem un partid cu talie dublă. Nu este sănătos să simţim o opoziţie din partea partenerului de guvernare. Vrem să fim trataţi cu respect în casa noastră, a partidului cel mare. Riscăm pierderea grosului alegătorilor USL”, a mai spus Geoană.

“De prea mult timp, pe fiecare subiect pe care partidul şi guvernarea îl propune, văd o formă de rezistenţă, o formă de plan”, a spus Geoană, adăugând că acesta este, în opinia sa, “un început de plan strategic de prepoziţionare pentru 2014”, în care practic se simte o opoziţie în interiorul puterii din partea unora dintre partenerii PSD.

“Nu este sănătos şi trebuie să spunem mai clar că aceste lucruri nu sunt acceptabile şi, aşa cum noi am fost oneşti şi corecţi până la capăt, aşteptăm să fim trataţi cu respect în casa noastră, în care suntem partidul cel mare, şi care suntem partidul care trebuie să dăm dovadă de înţelepciune dar şi de fermitate”, a mai declarat Geoană.

El a continuat: “Este o gândire greşită pe care unii şi-o propun, pentru că, alergând după simpatia iluzorie a unor categorii care nu îl vor vota niciodată, se riscă un lucru mult mai important, pierderea grosului alegătorilor USL care au votat în 2012 împotriva regimului Băsescu, şi pentru Uniune, împotriva crizelor, a conflictelor sterile şi pentru reconstrucţia ţării”.

“Nu există Românie debilă decât în mintea unora”, a mai spus Geoană, adăugând: “Cu o astfel de lipsă de încredere în propria ţară şi întregul popor, să nu se trezească cumva unii că aleargă singuri şi ies pe locul doi”.

Consiliul Naţional al PSD s-a reunit, sâmbătă, la Sala Palatului, în prezenţa a 4.200 de delegaţi. Reuniunea este moderată de către preşedintele executiv al PSD, Liviu Dragnea, şi secretarul general, Andrei Dolineaschi.

În cadrul reuniunii vor fi prezentate principalele obiective şi linii de acţiune ale PSD în anul 2014, în legătură cu alegerile europarlamentare şi prezidenţiale.

Pe ordinea de zi figurează Raportul de activitate al Consiliului Naţional, hotărârea CN privind validarea componenţei CExN şi a BPN al PSD, precum şi cooptarea unor membri în CN.

De asemenea, vor fi adoptate şi o serie de rezoluţii, una dintre acestea vizând susţinerea candidaturii lui Martin Schulz pentru preşedinţia Comisiei Europene.

Cele mai citite

Probleme mari pentru combinatul siderurgic de la Galați

Combinatul siderurgic Liberty de la Galați are o situație din ce în ce mai dureroasă: datorii de peste 2 miliarde de lei, pierderi de...

Şase din zece români renunţă să cumpere produse eco din cauza preţurilor mari (studiu)

Şase din zece români (58%) renunţă la produsele sustenabile din cauza costului mai ridicat al acestora, în timp ce 38% dintre cumpărători sunt atenţi...

Sondaj Avangarde: 53% dintre români – de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu localele

Peste jumătate dintre români - 53% - se declară de acord ca alegerile europarlamentare să fie comasate cu alegerile locale, potrivit unei cercetări sociologice...
Ultima oră
Pe aceeași temă