19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportGeoana: Eu am castigat alegerile, CCR sa se pronunte, democratia este in...

Geoana: Eu am castigat alegerile, CCR sa se pronunte, democratia este in pericol

Presedintele PSD, Mircea Geoana, a declarat, marti, la Parlament, ca el a castigat, de fapt, alegerile, mentionand ca CC trebuie sa se pronunte asupra corectitudinii scrutinului, ca democratia din Romania este in pericol si ca Traian Basescu vrea sa instaureze o republica dupa model Belarus, transmite Mediafax.

El a facut declaratia la o intalnire avuta la Parlament cu reprezentantii partidului.

Geoana a spus ca are convingerea ca alegerile au fost fraudate si ca adevaratul castigator este el.

Liderul PSD a afirmat ca in acest moment democratia din Romania este in pericol si ca Traian Basescu doreste instaurarea unei republici dupa modelul Belarus.

El a spus ca cei de la Curtea Constitutionala trebuie sa se pronunte.

Cererea PSD de anulare a turului al doilea al alegerilor prezidentiale si de repetare a scrutinului a fost inregistrata, marti, la Curtea Constitutionala. Cererea a fost depusa de senatorul PSD Dan Sova si secretarul general al partidului, Liviu Dragnea.

Presedintele PSD, Mircea Geoana, si-a exprimat convingerea, ca relatia pe care social-democratii au construit-o cu PNL si UDMR este una "solida" si ca el si Crin Antonescu vor fi in continuare "exponentii unui alt mod de a face politica in Romania".

Intrebat ce parere are despre faptul ca liderul PNL a declarat ca, in anumite conditii, ar putea avea discutii cu PDL pentru formarea Guvernului, Mircea Geoana a raspuns ca fiecare partid are dreptul sa-si maximizeze pozitia pe care o are in esichierul politic.

El a adaugat insa ca este convins ca "relatia de prietenie" pe care a construit-o cu PNL in campanie va continua si ca social-democratii si liberalii vor putea sa realizeze ceea ce a exprimat electoratul.

Geoana a precizat ca, in cazul in care Traian Basescu este confirmat presedinte pentru un nou mandat, trebuie gasita o "formula de coabitare", prin care sa se realizeze un echilibru al puterilor.

"Am incredere ca relatia cu PNL si UDMR este solida. Aceasta majoritate este o majoritate de contrapondere la apucaturile nedemocratice la elui Traian Basescu. (…) Cred ca eu si Crin Antonescu vom fi in continuare exponentii unui alt mod de a face politica in Romania", a sustinut Mircea Geoana.

Presedintele PNL, Crin Antonescu, a declarat, marti, la Radio Guerrilla, raspunzand unei intrebari, ca singurul context in care se poate deschide discutia cu PDL pentru formarea Guvernului este ca premierul sa fie liberal.

Intrebat daca ar fi de acord ca PNL sa intre la guvernare alaturi de PDL daca eventual, ca si garantie, democrat-liberalii dau liberalilor functia de prim-ministru, Crin Antonescu a raspuns: "Singura imprejurare sau singura formula in care cu cineva ca Traian Basescu sau cu cineva ca Partidul Democrat se poate discuta o guvernare este cea in care partidul detine functia de premier. Asta, ca sa putem discuta. Nu spun neaparat ca e suficient, sigur ca ar insemna si alte discutii. Dupa parerea mea insa, cu PD, asa cum s-a dovedit si in cazul nostru si ulterior in cazul PSD, este practic imposibil de guvernat, dar ar fi singurul context in care s-ar putea deschide discutia".

Presedintele UDMR, Marko Bela, a declarat, marti, dupa sedinta Consiliului Permanent, ca UDMR va fi deschisa catre orice formula de guvernare care asigura stabilitate in Romania, o majoritate parlamentara transparenta privind sustinerea guvernului si un program corespunzator privind combaterea crizei.

Liderul UDMR, Marko Bela, a sosit, marti dupa-amiaza, la Palatul Victoria, pentru a discuta cu liderul PDL, premierul interimar Emil Boc.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă