9.9 C
București
vineri, 1 martie 2024
AcasăSportGeoană: Este foarte posibil ca votul meu să meargă în sprijinul moţiunii...

Geoană: Este foarte posibil ca votul meu să meargă în sprijinul moţiunii de cenzură

Senatorul independent Mircea Geoană a declarat, luni, că este foarte posibil ca votul său să fie în favoarea moţiunii de cenzură, în condiţiile în care Mihai Răzvan Ungureanu începe să intre, potrivit fostului lider PSD, în aceeaşi logică care a putut fi văzută la Emil Boc şi la alţi premieri, relatează Mediafax.

“Dacă nu vor exista elemente clare din partea prim-ministrului Mihai Răzvan Ungureanu, care a început cu o serie de bune intenţii şi care uşor intră în aceeaşi logică pe care am văzut-o şi la domnul Boc şi la alţi prim-miniştri, este foarte posibil ca votul meu să meargă în favoarea moţiunii de cenzură”, a răspuns el, întrebat care va fi votul său la moţiunea de cenzură a USL.

El a adăugat că o decizie finală o va lua în funcţie de “textul şi contextul” acestei moţiuni.

“Cred că în acest moment guvernul Ungureanu are o dificultate semnificativă, există o fragilitate pronunţată în arcul majoritar”, a subliniat parlamentarul.

Mircea Geoană a reiterat faptul că va rămâne senator independent şi că în prezent nu se regăseşte în nici ceea ce face guvernarea şi majoritatea care o suţine şi nici în ceea ce face opoziţia actuală.

Comitetul Executiv Naţional al PSD a votat, vineri, propunerea privind depunerea moţiunii de cenzură pe 17 aprilie, a declarat, vineri, preşedintele PSD, Victor Ponta, care a precizat, răspunzând unei întrebări, că sunt şi parlamentari PDL care au semnat documentul opoziţiei.

Ponta a prezentat şi “principalele reproşuri” pe care opoziţiale adresează premierului Ungureanu prin moţiunea de cenzură.

Un capitol din moţiune va fi legat de privatizările făcute, potrivit liderului PSD, cu intenţia de a transfera patrimoniul naţional către firme din străinătate.

Moţiunea se va referi şi la gestionarea banilor publici, dar şi la “ilegalitatea” comisă prin înfiinţarea unei facultăţi pe criterii etnice, încălcându-se principiul autonomiei universitare la UMF Târgu Mureş.

Cele mai citite

Proiectul de OUG pentru comasarea alegerilor, în transparență publică. Localele și europarlamentarele vor avea loc pe 9 iunie

Ministerul Afacerilor Interne a pus, joi, în transparenţă publică, proiectul ordonanţei de urgenţă privind măsurile avute în vedere pentru organizarea şi desfăşurarea alegerilor pentru membrii din...

Grav abuz DNA. Șapte ani de închisoare degeaba pentru Adamescu, într-un dosar instrumentat

Într-un caz care a ridicat serioase semne de întrebare cu privire la legalitatea și integritatea procurorilor anticorupție, Tribunalul București a emis o hotărâre...

El Comandante Florinel o salvează pe FCSB. Roș-albaștrii s-au impus la Voluntari

FCSB s-a impus cu scorul de 2-1 pe terenul celor de la FC Voluntari, grație „dublei” lui Florinel Coman, și a refăcut diferența de...
Ultima oră
Pe aceeași temă