19.7 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportGeoană cere Senatului să respecte interesele statului în perioada de "patimă" politică...

Geoană cere Senatului să respecte interesele statului în perioada de „patimă” politică care va urma

Preşedintele Senatului, Mircea Geoană, le-a cerut, luni, colegilor senatori să păstreze o atmosferă de colegialitate, înţelepciune şi respect faţă de interesele naţionale ale statului român, în condiţiile în care perioada următoare va fi caracterizată de patimă politică şi electorală, potrivit Mediafax.

El a făcut acest apel în plenul Senatului, în prima şedinţă din actuala sesiune parlamentară.

„Am rugămintea, ca preşedinte şi coleg, de a continua să păstrăm această unică şi preţioasă atmosferă de colegialitate, înţelepciune şi respect faţă de interesele naţionale ale statului român pe care le-am demonstrat în aceşti ani în care am lucrat împreună”, a spus senatorul PSD.

Mircea Geoană a mai spus că, începând cu acestă sesiune, va fi introdusă, în premieră, „ora Guvernului în Senatului României”.

Preşedintele Senatului a mai arătat că Senatul nu trebuie să se complacă într-un simplu rol de decor ci să devină, ca instituţie fundamentală a democraţiei, un actor în viaţa politică românească.

Geoană a făcut un apel la colegii senatori să încerce să refacă încrederea în instituţia Senatului, să dea „legi mai bune, mai coerente şi care să fie percepute de opinia publică drept utile pentru relansarea economică şi dezvoltare”.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă