12.2 C
București
joi, 18 aprilie 2024
AcasăSportFuneriu, atac la Ponta: Partea dificilă a proiectului de la Măgurele, făcută...

Funeriu, atac la Ponta: Partea dificilă a proiectului de la Măgurele, făcută în mandatul premierului Boc

Daniel Funeriu, fostul ministru al Educaţiei şi Cercetării, l-a atacat dur pe Victor Ponta, după ce acesta a inaugurat cel mai important proiect de cercetare şi anume laserul de la Măgurele, potrivit b1.ro.

Funeriu îl acuză pe Ponta că îşi asumă meritele echipei lui Emil Boc, premierul în mandatul căruia, spune fostul ministru de la Educaţie, s-au făcut cele mai mari eforturi pentru obţinerea proiectului.

”Asta este mizeria din politică, dar în acelaşi timp şi frumuseţea ei. Cum credeţi că mă simt eu, astăzi, când după ani de muncă , în care am convins laureaţi al premiului Nobel, întreaga Comisie Europeană, lumea bună, japonezi, americani, am convins toată lumea bună a ştiinţei ca UE să dea României 300 de milioane de euro pentru cel mai mare proiect ştiinţific din istoria României. Partea dificilă a fost făcută în mandatul premierului Boc, la ministerul Educaţiei şi Cercetării pe care am avut onoarea să-l conduc”, a explicat Funeriu. 

Citeşte şi: O asociere condusă de Strabag, selectată să realizeze clădirile pentru laserul de la Măgurele

Acesta spune că Ponta nu recunoaşte meritele acestor eforturi. Totuşi, mulţumiri au venit din partea premierului, însă acestea au fost adresate, în special, comisarului european pentru politici regionale şi, în general “celor care au făcut posibil proiectul”.

”Din fericire, au fost mai mulţi oameni care au avut încredere, unul dintre ei şi nu o spun din politeţe, unul dintre cei care a făcut posibil ca acest proces să înceapă astăzi este domnul comisar Hahn, căruia vreau să-i mulţumesc din nou şi să constat că de multe ori oameni din afara României au mai multă încredere în România decât noi înşine”, a declarat premierul.

În opinia premierului, proiectul ELI-NP reprezintă unul dintre proiectele-fanion la nivel european şi mondial.

Cele mai citite

Mari personalități artistice vor fi prezente la Festivalul Internaţional de Teatru de la Sibiu din iunie

Ediţia din acest an a Festivalului Internaţional de Teatru de la Sibiu (FITS) va aduce în România, în perioada 21-30 iunie, numeroase personalităţii mondiale...

STB va avea sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii cu trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”

STB îi anunță pe călători că, sâmbătă, 20 aprilie, 10 linii au trasee modificate pentru evenimentul sportiv „The Color Run Celebration Tour 2024”. Societatea...

David Popovici, două medalii de aur la Campionatele Naţionale de înot

David Popovici a câştigat a câștigat aurul în proba de 200 m liber de la Campionatele Naţionale de înot pentru seniori, tineret şi juniori...
Ultima oră
Pe aceeași temă