20 C
București
duminică, 16 iunie 2024
AcasăSportFOTO. Traian Băsescu: Tăriceanu blochează Senatul, DNA şi instanţele de judecată pentru...

FOTO. Traian Băsescu: Tăriceanu blochează Senatul, DNA şi instanţele de judecată pentru a-l apăra pe Şova

Traian Băsescu, fostul preşedinte al României, îl critică dur din nou pe şeful Senatului, Călin Popescu Tăriceanu. Într-o noua postare pe contul său de Facebook, fostul şef de stat scrie că "este de neacceptat modul cum acest om înţelege să blocheze funcţionarea unor instituţii ale statului (Senat, DNA, instanţe de judecată) în apărarea senatorului Dan Şova". Ba mai mult, Traian Băsescu spune că este probabil ca pe numele lui Tăriceanu să se deschidă un dosar penal pentru abuz în serviciu.

"În capul domnului Tăriceanu nu s-a produs nici o evoluţie din 2006 cînd îmi scria bileţele roz şi pînă astăzi. Este de neacceptat modul cum acest om înţelege să blocheze funcţionarea unor instituţii ale statului (Senat, DNA, instanţe de judecată) în apărarea senatorului Dan Şova care pur şi simplu a distrus probe utile anchetei procurorilor şi judecătorilor.
Ce face acum domnul Tăriceanu înseamnă compromiterea Senatului în condițiile în care majoritatea senatorilor a votat în favoarea justiției. Prin tertipuri copilărești, domnul Tăriceanu a înfrînt și Constituția și votul majoritar al senatorilor și justiția, făcînd din Senat, o pavăză în interesul personal dar penal, al domnilor Şova şi probabil Ponta.
Atîta timp cît domnul Şova nu este acuzat de procurori pentru declaraţii politice sau pentru modul în care a votat, ci pentru fapte de corupţie și distrugere de probe, singurul care are dreptul să decidă este judecătorul şi nu senatorul, fie el și președinte al senatului.
Cred că domnul Tăriceanu s-a pricopsit cu un abuz în serviciu de toată frumusețea", a scris pe Facebook fostul preşedinte al României.

Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă