14.4 C
București
marți, 17 septembrie 2024
AcasăSportFotbalUn fost jucător al Barcelonei și-a anunțat retragerea în lacrimi

Un fost jucător al Barcelonei și-a anunțat retragerea în lacrimi

Paulinho, fostul mijlocaș al Barcelonei și al lui Tottenham, își anunță retragerea din fotbal

Paulinho, cunoscut pentru cariera sa remarcabilă la cluburi de top și la naționala Braziliei, și-a anunțat retragerea din fotbal la vârsta de 36 de ani. Fostul mijlocaș a postat un videoclip emoționant pe rețelele de socializare, în care își exprimă recunoștința față de fotbal și față de toți cei care i-au fost alături în cariera sa.

Mesajul de Retragere

Într-un mesaj plin de emoție, Paulinho a declarat: „Mulțumesc fotbalului! Am fost privilegiat să fiu de mai multe ori campion, să câștig trofee importante, să joc în două ediții ale Campionatului Mondial și la Barcelona. Am lăsat o moștenire grozavă.” El a menționat că ultimul său meci pentru Corinthians, în fața a 45.000 de fani, i-a oferit sentimentul că a venit momentul să-și încheie cariera.

Vezi această postare pe Instagram

O postare distribuită de Paulinho⚽⚽ (@paulinhop8)

Paulinho și-a început cariera europeană la Tottenham Hotspur, unde a jucat alături de Vlad Chiricheș. În perioada petrecută la Londra, a înscris 6 goluri și a oferit 3 pase decisive în 45 de meciuri. După două sezoane, a fost transferat în China, la FC Guangzhou, în 2015.

În 2017, Paulinho a făcut un transfer de impact la FC Barcelona, club care a plătit 33 de milioane de lire sterline pentru serviciile sale. Într-un singur sezon petrecut la Camp Nou, a câștigat La Liga și Cupa Spaniei și a fost un jucător important în echipa lui Ernesto Valverde. A jucat 49 de meciuri pentru Barcelona, reușind să marcheze 9 goluri și să ofere 2 pase decisive.

După sezonul de la Barcelona, Paulinho s-a întors la Guangzhou, inițial sub formă de împrumut, iar în 2019 clubul din China l-a achiziționat definitiv pentru 35 de milioane de lire sterline.

În 2021, contractul lui Paulinho cu Guangzhou a fost reziliat din cauza pandemiei de Covid-19. După o scurtă perioadă în Arabia Saudită, la Al-Ahli, s-a întors în Brazilia la Corinthians, unde și-a încheiat cariera de fotbalist.

La naționala Braziliei, Paulinho a adunat 56 de selecții și a marcat 13 goluri, contribuind la succesul echipei în competițiile internaționale.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

PMP și Forța Dreptei fac alianță și îl susțin pe Ludovic Orban la prezidențiale

Partidul Mişcarea Populară (PMP) şi partidul Forţa Dreptei (FD) au anunţat, luni, că formează o alianță în perspectiva alegerilor parlamentare și prezidențiale de la...

Reacţia unui turist din Polonia în drum spre Grecia după ce a văzut cum ninge pe Transalpina

La munte, au căzut primele ninsori din acest sezon. Pe Transalpina, drumarii deszăpezesc deja şoseaua, iar mai mulţi turişti au avut de suferit din...

Bilanțul ciclonului Boris în România: șapte morți și mii de gospodării afectate în Galați și Vaslui

Ciclonul Boris, format în nordul Italiei, continuă să provoace haos în Europa Centrală şi de Est, generând inundaţii severe și alertă în mai multe...
Ultima oră
Pe aceeași temă