20.6 C
București
vineri, 12 aprilie 2024
AcasăSportFotbalUn cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc...

Un cunoscut club de fotbal din Italia își tranformă stadionul în parc solar

Udinese, cel mai „verde” club de fotbal din Italia şi al patrulea la nivel mondial, își continuă cursa spre atingerea obiectivului de zero emisii de carbon cu un proiect măreț: își va transforma stadionul în primul parc solar sportiv din Peninsulă.

Astfel, pe „Dacia Arena” vor fi montate circa 2.500 de panouri solari deasupra structurii renovate şi care vor genera 1 milion de megawaţi anual. Această lucrare va permite stadionului să-şi asigure iluminatul la meciurile din nocturnă şi va evita emisii de carbon de 450 de tone, devenind astfel un pionier în Italia.

„Acest proiect nu va duce la economii semnificative, pentru că este mai mult un proiect de calitate, pentru a transmite un mesaj puternic la nivel social”, a declarat Magda Pozzo, directoarea comercială a clubului.

Clubul italian mai face astfel un pas în plus către responsabilitatea faţă de mediu în sport. Echipa din Serie A a implementat deja proiecte precum tricouri de joc din materiale reciclate sau o aplicaţie mobilă care le permite jucătorilor să-şi aleagă mâncarea cu o zi înainte pentru a se evita risipa de alimente.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Atenție, șoferi! Traficul rutier pe Autostrada A1 București – Pitești va fi deviat începând de joi seara

Traficul rutier pe A1 Bucureşti - Piteşti va fi deviat temporar începând de joi seara, pe aproximativ 1,5 kilometri, pentru montarea grinzilor la pasajul...

Jidvei alături de 2800 de vizitatori la vernisajul Brâncuși de la Paris. O premieră absolută

Pe 26 martie 2024 Jidvei, susținător al proiectelor culturale, a fost desemnat, în premieră, vinul oficial al vernisajului celei mai mari expoziții Constantin Brâncuși...

Trump refuză să viziteze Ucraina deși a fost invitat de președintele Zelenski

Donald Trump, candidat republican la preşedinţia Statelor Unite, consideră că nu este potrivit să viziteze Ucraina în acest moment deoarece nu deţine o funcţie,...
Ultima oră
Pe aceeași temă