21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportFotbalUn arbitru italian a fost suspendat de către Federația Italiană și FIFA!...

Un arbitru italian a fost suspendat de către Federația Italiană și FIFA! Motivul e uluitor

Arbitrul italian Fabio Maresca a fost suspendat atât de Federația Italiană de Fotbal, cât și de UEFA, după ce a fost implicat într-un incident controversat în campionatul Kuweitului. Maresca, care avea 43 de ani, urma să facă parte din brigada care ar fi oficiat la meciul dintre PSV Eindhoven și Sporting Lisabona, din Liga Campionilor, însă a fost înlocuit pe ultima sută de metri și exclus temporar din competiție.

Conflictul din Kuweit și repercusiunile

Pe 27 septembrie, Fabio Maresca a arbitrat o partidă din prima ligă a Kuweitului, între Kuwait SC și Al-Arabi, scor 2-0. În timpul meciului, italianul a intrat într-un conflict cu unul dintre jucătorii echipei Al-Arabi, Khaled Al-Murshed. Potrivit relatărilor, Maresca i-ar fi spus acestuia „Ne vedem data viitoare”, o replică interpretată de jucător și de clubul său drept o amenințare. În urma acestei situații, clubul Al-Arabi a depus o plângere la poliție împotriva arbitrului italian, susținând că declarația lui a fost percepută ca o formă de intimidare.

Maresca a încercat să se apere, argumentând că totul a fost doar o glumă. Cu toate acestea, explicația sa nu a fost acceptată nici de UEFA, nici de Federația Italiană de Fotbal. Drept urmare, el a fost suspendat o lună din Serie A și a fost imediat exclus din brigada care urma să oficieze la meciul din Liga Campionilor dintre PSV Eindhoven și Sporting Lisabona, terminat cu scorul de 1-1.

Deși inițial delegat ca al patrulea oficial pentru această partidă, Maresca a fost înlocuit de colegul său Daniele Doveri, chiar înainte de startul meciului. UEFA a considerat incidentul suficient de grav pentru a lua măsuri imediate, reflectând politica strictă a forului european cu privire la comportamentul arbitrilor.

Suspendarea din Serie A

Federația Italiană a reacționat și ea rapid după scandalul din Kuweit. În plus față de măsurile luate de UEFA, Maresca a fost suspendat din oficierea meciurilor din Serie A pentru o lună. Această decizie a fost luată ca urmare a faptului că atitudinea arbitrului a fost considerată inadecvată pentru un oficial de acest nivel.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Fidelis răsplătește solidaritatea: Tranșă dedicată celor care salvează vieți

Donatorii de sânge primesc un punct procentual în plus la dobândă și un prag de subscriere de zece ori mai mic Ministrul de Finanțe, Marcel...

Chiriile în București și marile orașe au crescut, pe fondul revenirii studenților

Chiriile medii din București au înregistrat o creștere de 14% în septembrie 2024 comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut, conform unei analize realizate...

Ursula von der Leyen condamnă atacul Iranului asupra Israelului și avertizează asupra riscului de escaladare

Președinta Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, a condamnat miercuri cu fermitate atacul cu rachete balistice lansat de Iran asupra Israelului, avertizând asupra pericolului...
Ultima oră
Pe aceeași temă