12.8 C
București
luni, 16 septembrie 2024
AcasăSportFotbalTransfer neașteptat la UTA! Un câștigator al premiului Puskas a ajuns la...

Transfer neașteptat la UTA! Un câștigator al premiului Puskas a ajuns la Arad

UTA l-a transferat pe Daniel Zsori, câștigătorul Trofeului Puskas din 2019.

Daniel Zsori, atacantul maghiar născut la Oradea și câștigător al Trofeului Puskas în 2019, a fost adus la UTA Arad. Zsori, în vârstă de 23 de ani, a semnat un contract pe un sezon cu opțiune de prelungire pentru încă un an, conform surselor Gazetei Sporturilor. El a venit liber de contract, după ce s-a despărțit de MKT Budapesta pe 3 septembrie.

Cine este Daniel Zsori?

În sezonul trecut, Zsori nu a reușit să se impună în prima ligă maghiară. Atacantul nu a marcat niciun gol în 10 meciuri pentru MKT Budapesta. În partea a doua a sezonului, a fost împrumutat la Budafoki în liga a doua, unde a reușit 4 goluri și două pase de gol în 16 meciuri. De asemenea, a marcat un gol și a oferit un assist în Cupa Ungariei.

Deși cariera sa de club nu a fost la fel de strălucitoare în ultima vreme, Zsori se poate lăuda cu câteva realizări remarcabile. În 2019, când juca la Debrecen, a câștigat FIFA Puskas Award pentru cel mai frumos gol al anului, marcat din foarfecă împotriva Ferencvaros.

  • Budafoki: 42 de meciuri, 12 goluri, 7 pase de gol
  • MTK Budapesta: 35 de meciuri, 8 goluri, 2 pase de gol
  • Debrecen: 25 de meciuri, 2 goluri
  • Zalaegerszeg: 9 meciuri, 3 goluri
  • Vidi: 7 meciuri, 2 goluri
  • Budaros: 4 meciuri, 1 gol
  • Ungaria U21: 1 selecție

UTA a oficializat transferul lui Daniel Zsori și a anunțat că atacantul va începe imediat programul de antrenament sub conducerea antrenorului Mircea Rednic. În comunicatul de presă emis de club, s-a menționat că Zsori a copilărit în Satu Nou, lângă Arad, și a debutat pe scena internațională cu acel gol fabulos care i-a adus premiul Ferenc Puskas.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă