21 C
București
joi, 10 octombrie 2024
AcasăSportFotbalTragedie în Grecia! George Baldock, fundașul lui Panathinaikos, găsit mort în piscină

Tragedie în Grecia! George Baldock, fundașul lui Panathinaikos, găsit mort în piscină

George Baldock, fundașul lui Panathinaikos, a fost găsit fără suflare în piscina casei sale din Glyfada, Atena, într-un incident ale cărui circumstanțe sunt încă neclare.

Fundașul echipei Panathinaikos, George Baldock, în vârstă de 31 de ani, a fost găsit mort miercuri seară în piscina locuinței sale din Glyfada, o suburbie din sudul Atenei. Moartea fotbalistului britanic, cu cetățenie greacă, a șocat atât fanii echipei, cât și întreaga comunitate fotbalistică din Grecia. În acest moment, circumstanțele morții sale rămân neclare, iar poliția a deschis o anchetă pentru a stabili cauzele tragediei.

Ancheta în desfășurare și reacția familiei

Conform presei elene, Baldock nu răspundea la apelurile soției sale, aflată în Anglia, care, îngrijorată de lipsa acestuia, a solicitat ajutorul unui prieten comun pentru a-l căuta. În ziua respectivă, familia sărbătorea ziua copilului lor, ceea ce a amplificat îngrijorarea soției. Cea care a descoperit trupul neînsuflețit al jucătorului a fost proprietara vilei în care acesta locuia, care a alertat imediat autoritățile.

Poliția elenă a declanșat o anchetă și a început verificarea imaginilor surprinse de camerele de supraveghere din zonă, dar și intervievarea vecinilor. La locul tragediei a fost prezent și un medic legist, însă cauzele exacte ale decesului urmează să fie stabilite. Presa a raportat că Baldock nu avea probleme de sănătate cunoscute, ceea ce face moartea sa și mai inexplicabilă în acest moment.

Cine a fost George Baldock

Născut în 1993 în Buckingham, Anglia, George Baldock a obținut cetățenia greacă prin intermediul bunicii sale. Deși și-a început cariera în Marea Britanie, evoluând pentru echipa MK Dons și alte echipe din Anglia, cea mai bună perioadă a venit odată cu transferul său la Sheffield United, în 2017.

Aici, Baldock a jucat peste 200 de meciuri în decurs de șapte ani, devenind un titular obișnuit pentru „The Blades” și evoluând chiar trei sezoane în Premier League. Performanțele sale la Sheffield United i-au adus și convocarea la echipa națională a Greciei, pentru care a jucat în 12 meciuri.

În vara anului 2024, Baldock a semnat un contract pe trei ani cu Panathinaikos, intrând pentru prima dată în fotbalul elen. Până în momentul morții, fundașul dreapta evoluase în patru partide pentru noua sa echipă. Cu toate acestea, el nu fusese convocat pentru meciul de joi al Greciei împotriva Angliei, din cadrul UEFA Nations League, desfășurat la Londra.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

PIB-ul României a crescut cu 0,3% în trimestrul II 2024 față de primul trimestru

Produsul Intern Brut (PIB) al României a înregistrat o creștere de 0,3% în termeni reali în al doilea trimestru al anului 2024, comparativ cu...

Armata israeliană a eliminat în Siria un înalt oficial al Hezbollah

Armata israeliană a anunţat miercuri seară că a ucis în Siria un membru al Hezbollahului libanez într-un atac aerian în regiunea Quneitra, la marginea...

Crin Antonescu: Spre stupoarea mea, PNL a devenit lipsit de credibilitate, ridicol. Începe să semene cu unul dintre fruntașii săi mici, demagogi și obraznici

Fostul președinte PNL a declarat că suntem în comedia penibilului, în care se rupe orice legătură între PNL și PSD, dar toți rămân la...
Ultima oră
Pe aceeași temă