21 C
București
sâmbătă, 27 iulie 2024
AcasăSportFotbalSpania, noua regină a fotbalului feminin. Ibericele au câștigat Cupa Mondială

Spania, noua regină a fotbalului feminin. Ibericele au câștigat Cupa Mondială

Spania a câştigat în premieră Cupa Mondială de fotbal feminin, după ce s-a impus cu 1-0 în fața Angliei, în finala disputată pe „Stadium Australia” din Sydney.

În faţa a peste 75.000 de spectatori veniți să asiste la finala de la Sydney, naționala de fotbal feminin a Spaniei și-a trecut în palmares primul titlu mondial. Aflată la doar a treia participare la un turneu final de Campionat Mondial, după edițiile din 2015 și 2019, naționala iberică a dominat Anglia, deținătoarea titlului european, la toate capitolele. Unicul gol al partidei a fost înscris de căpitanul Olga Carmona Garcia, în minutul 29, cu un șut perfect. „Furia Roja” a continuat să fie periculoasă, iar Aitana Bonmati a trimis mingea în bară pe final de primă repriză. În minutul 70, Jenni Hermoso putea face 2-0, dar Mary Earps a apărat lovitura de pedeapsă executată de jucătoarea spaniolă.

Spania a devenit astfel cea de-a doua națiune care câștigă Campionatul Mondial de fotbal atât la masculin (2010), cât și la feminin.

Un gest controversat a avut loc în timpul festivității de premiere. Luis Rubiales, preşedintele Federaţiei Spaniole de Fotbal, a sărutat-o pe gură pe jucătoarea Jenni Hermoso, în timp ce o ţinea de cap. Imaginile surprinse pe podiumul de premiere s-au viralizat și criticile nu au contenit să vină la adresa lui Rubiales.

Pentru a liniști apele, jucătoarea spaniolă a postat un mesaj în care a explicat gestul: „Preşedintele şi cu mine avem o relaţie excelentă, comportamentul său cu noi a fost perfect şi a fost doar un gest de afecţiune şi de mulţumire”.

Pentru acest turneu final, FIFA a alocat 110 milioane de dolari, sumă care a fost împărțită de cele 32 de echipe participante, proporțional cu performanțele obținute în competiție. Pentru că a cucerit trofeul, Spania a fost premiată cu 4,3 milioane de dolari.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Redacția
Redacțiahttps://romanialibera.ro
România Liberă este o publicație tipărită și online pentru politică, afaceri și avocați, care acoperă anunțuri pentru litigii majore, tranzacții și probleme de reglementare. A fost fondată în 1877, în România. RL este o publicație de ultimă oră și unul dintre cele mai cunoscute cotidiene la nivel mondial, în principal ca voce a opoziției împotriva autocraților și a fostei Securități. Printre autorii și cititorii noștri se numără cea mai mare organizație filantropă, Fundația pentru o Societate Deschisă din SUA, precum și editorialiști internaționali celebri, profesori de știință și de drept din întreaga lume. În 2009, RL publica săptămânal un supliment de opt pagini cu articole în limba engleză din New York Times, astăzi publică cele mai noi videoclipuri și știri internaționale. Cu sediul în București, RL numără în prezent 50 de colaboratori, agenți și jurnaliști.
Cele mai citite
Ultima oră
Pe aceeași temă