23.8 C
București
luni, 24 iunie 2024
AcasăSportFotbalSpania a câștigat Liga Națiunilor în premieră, după o finală pe muchie...

Spania a câștigat Liga Națiunilor în premieră, după o finală pe muchie de cuțit

Naționala Spaniei este noua campioană din Liga Națiunilor, după ce a trecut în finală de Croația, la capătul unui meci de 120 de minute, decis la loviturile de departajare.

Spania și-a luat revanșa pentru finala ediției trecute, pierdută în fața Franței, și și-a adjudecat pentru prima dată în istorie trofeul Ligii Națiunilor, după 0-0 în timpul regulamentar și 5-4 la penalty-uri cu Croația.

În fața unui stadion De Kuip arhiplin, croații au început mai ofensiv, dar prima ocazie a aparținut ibericilor, prin Gavi. Elevii lui Zlatko Dalic au replicat prin Kramaric și Perisic, însă Unai Simon a fost la post.

Croația a început repriza secundă la fel ca pe prima, dar Juranovic nu a găsit poarta cu un șut din careu. Spania a fost aproape să dea lovitura pe final, dar Asensio și Fati nu au putut marca. În prelungiri, ibericii au dominat, dar nu s-au lipit de gol, iar învingătoarea s-a decis la loviturile de departajare.

Majer și Petkovic au ratat pentru croați, iar de la spanioli doar Laporte, astfel că reprezentativa condusă de Luis de la Fuente a cucerit trofeul.

„La Roja” şi-a trecut astfel în palmares un nou trofeu, după ce a câştigat titlul european în 1964, 2008 şi 2012 şi pe cel mondial în 2010.

În finala mică a competiției, Italia a învins Olanda cu scorul de 3-2, pe stadionul din Enschede. Campioana europeană en titre a pus mâinile pe medaliile de bronz grație reușitelor lui Federico Dimarco, Davide Frattesi și Federico Chiesa, în timp ce pentru batavi au înscris Steven Bergwijn și Georginio Wijnaldum.

Cel mai bun jucător al finalei a fost declarat Marcelo Brozovic, în timp ce mijlocaşul spaniol Rodri a fost desemnat de UEFA cel mai bun fotbalist al turneului final.

Primele două ediţii ale Ligii Națiunilor au fost câştigate de Portugalia, în 2019, respectiv Franţa, în 2021.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

MAE confirmă că un român a murit în inundațiile din Italia

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) a confirmat cetăţenia română a celei de-a treia persoane dispărute, şi ulterior găsită decedată, în urma inundaţiilor produse, pe 31...

FOTO. Accident între un autocar și un autocamion. A fost activat Planul Roșu

Un accident în care sunt implicate un autocar şi un camion s-a produs, în această dimineaţă, la Porumbacul de Sus, fiind activat Planul Roşu.Potrivi...

Cod portocaliu de caniculă în Capitală și 7 județe. HARTA

Şapte judeţe şi Capitala se află astăzi sub avertizare Cod portocaliu de caniculă, fiind prognozate temperaturi de 35 - 37 de grade. De asemenea, valul...
Ultima oră
Pe aceeași temă