20 C
București
marți, 1 octombrie 2024
AcasăSportFotbalSituație incredibilă la Bordeaux! Portarul a fost folosit pe post de mijlocaș

Situație incredibilă la Bordeaux! Portarul a fost folosit pe post de mijlocaș

Goalkeeperul de rezervă al clubului francez Girondins de Bordeaux a fost trimis pe teren ca mijlocaș în timpul meciului din Cupa Franței împotriva echipei Seudre Océan, scor 5-0.

Într-o decizie neobișnuită, portarul de rezervă al Girondins de Bordeaux, Over Mandanda, a fost utilizat pe postul de mijlocaș la finalul meciului din Cupa Franței, împotriva formației Seudre Océan. Incidentul a avut loc în minutul 89, după accidentarea unui jucător de câmp și în lipsa altor opțiuni disponibile pe bancă, ceea ce l-a forțat pe antrenorul clubului, David Guion, să apeleze la fratele mai mic al lui Steve Mandanda, renumitul portar de la Rennes.

Over Mandanda, mijlocaș de conjunctură

Over Mandanda, în vârstă de 25 de ani, a fost introdus ca mijlocaș după accidentarea lui Emeric Depussay. Această mutare neobișnuită a fost necesară din cauza lipsei de jucători de câmp pe banca de rezerve. Fratele său mai mare, Steve Mandanda, este cunoscut în fotbalul francez, însă Over a ajuns în atenția publicului într-o manieră neobișnuită. Acest lucru s-a mai întâmplat în anii 1990, când portarul Jose Francisco Molina a fost utilizat ca extremă stânga de către Javier Clemente într-un amical al Spaniei împotriva Norvegiei.

Bordeaux a câștigat meciul cu Seudre Océan cu scorul de 5-0, însă situația din campionat este mult mai dificilă. Cu toate că echipa a transferat recent un nume important, Andy Carroll, fost atacant la Liverpool și West Ham, Bordeaux nu a reușit să obțină prima victorie în liga a 4-a franceză, ocupând în prezent locul 15.

Declinul lui Girondins de Bordeaux

Girondins de Bordeaux, unul dintre cele mai importante cluburi din istoria fotbalului francez, traversează o perioadă de criză profundă. După retrogradarea din Ligue 1 la finalul sezonului 2021-2022, echipa nu a reușit să revină în prima ligă, terminând campionatul din Ligue 2 cu doar 3 puncte în spatele echipei Metz, care a obținut promovarea directă. Sezonul 2023-2024 a adus și mai multe probleme pentru club, care a fost retrogradat inițial în liga a 3-a din cauza dificultăților financiare, dar a ajuns ulterior în liga a 4-a, afectat de datorii și instabilitate administrativă.

Bordeaux este un club cu un palmares impresionant, având în palmares șase titluri de campioană a Franței, ultimul cucerit în 2009. În ciuda acestui trecut glorios, echipa se confruntă acum cu cea mai neagră perioadă din istoria sa, încercând să facă față provocărilor atât pe teren, cât și în afara acestuia.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Cum să alegi și să instalezi corect panourile fotovoltaice

Panourile fotovoltaice sunt o sursă de energie verde - nu emit poluanți în atmosferă și contribuie la reducerea emisiilor de dioxid de carbon. În...

A găsit un craniu uman în timp ce își plimba câinele

Polițiști din cadrul Poliției Orașului Rovinari, județul Gorj, au fost sesizaţi prin apelul 112 de un bărbat de 50 de ani, din comuna Bâlteni,...

VIDEO Elena Lasconi și-a depus candidatura la alegerile prezidenţiale: „În 2024 putem termina ce am început în 1989“

Elena Lasconi şi-a depus, marţi, candidatura la alegerile prezidenţiale, la Biroul Electoral Central. Președinta USR a declarat că îi reprezintă pe românii care se simt trădați...
Ultima oră
Pe aceeași temă