16.4 C
București
vineri, 3 mai 2024
AcasăSportFotbalSepsi OSK, în turul trei preliminar al Conference League. CFR Cluj a...

Sepsi OSK, în turul trei preliminar al Conference League. CFR Cluj a fost eliminată

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe s-a calificat în turul 3 preliminar al Europa Conference League, după ce s-a impus cu 4-0 în fața formației bulgare CSKA Sofia, joi seara, pe teren propriu, în manşa secundă a turului 2 preliminar al competiţiei. Pe de altă parte, CFR Cluj a pierdut cu 2-1 returul cu Adana Demirspor și a ratat calificarea.

Marius Ştefănescu, cel mai bun jucător din partida tur de la Sofia, a fost şi de această dată cel mai mare pericol pentru poarta formaţiei bulgare. El a avut nevoie de numai 4 minute de la primul fluier al arbitrului pentru a-şi crea prima mare ocazie, când a scăpat pe contraatac şi a şutat foarte puţin pe lângă poartă de la 25 de metri lateral stânga.

Același Ștefănescu a fost de altfel şi autorul moral al primului gol al întâlnirii, în minutul 19 reuşind să obţină o lovitură de la 11 metri după un fault al portarului Gustavo Busatto. Penalty-ul a fost transformat de Cosmin Matei, care a ducea scorul general la 3-0 pentru Sepsi.

Până la pauză, CSKA Sofia a încercat să dea o replică, însă nu a reuşit. Presiunea exercitată prin posesia prelungită nu a ajutat-o să se apropie periculos de poarta apărată de Roland Niczuly.

Singurele şanse de gol din prima repriză pe care şi le-a creat formaţia oaspete au fost în minutele 21 şi 25, dar şutul lui Marcelino Carreazo şi lovitura de cap a lui Menno Koch au trecut peste poartă.

Ştefănescu nu şi-a pierdut din viteză nici în repriza secundă, el punându-l la încercare în minutul 47 pe portarul advers, care a respins cu dificultate un şut puternic de pe partea dreaptă.

În minutul 59, Păun, găsit foarte bine de Safranko, şi-a trecut şi el în cont o mare şansă de gol, şutând în portar de la aproximativ 14 metri.

Tabela s-a modificat pentru a doua oară în minutul 70. Aganovic, intrat de doar două minute pe teren în locul lui Gheorghe Ion, a înscris în poarta goală după un şut ratat al lui de Cosmin Matei.

Aproape fără replică, practicând un joc steril, CSKA Sofia a căzut definitiv pe final, primind alte două goluri.

Roland Varga, intrat de asemenea pe final de meci, a înscris (minutul 90) pentru 3-0, după o pasă a lui Aganovic. Scorul final a fost stabilit 5 minute mai târziu, când Sepsi a primit un nou penalty în urma unui fault în careu al lui Menno Koch asupra lui Dumitrescu. Isnik Alimi a fost cel care a transformat lovitura de pedeapsă cu un şut plasat.

Formaţia oaspete a părăsit terenul de joc cu un om mai puţin pe teren, Marcelino Carreazo fiind eliminat în minutul 90+7 pentru două cartonaşe galbene.

În turul al treilea preliminar al competiţiei, covăsnenii vor întâlni formaţia FC Aktobe (Kazahstan), calificată după 4-1 şi 1-2 cu FC Torpedo Kutaisi (Georgia).

Pe de altă parte, CFR Cluj a fost eliminată dramatic din Europa, după ce a fost învinsă de echipa turcă Adana Demirspor cu scorul de 2-1, la Adana, în manşa secundă a turului al doilea preliminar.

După 1-1 în meciul de la Cluj-Napoca, CFR Cluj a fost aproape de obţinerea calificării, dar a ratat şansa deşi a avut avantaj numeric în ultima jumătate de oră.

Gazdele au deschis scorul prin David Akintola (43), Vasile Mogoş a restabilit egalitatea (68 – penalty), dar Cherif Ndiaye (90+4) a marcat golul victoriei şi al calificării în turul al treilea preliminar.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...

Cotnari a lansat Crama Transparentă

Cotnari, una dintre cele mai emblematice crame din România, cu o istorie îndelungată în producția de vinuri din soiuri pure, românești, lansează campania „Crama...

Olympiakos Pireu și Fiorentina, cu un pas în finala Europa Conference League

Olympiakos Pireu și Fiorentina sunt favorite la calificarea în finala ediției din acest an a Europa Conference League, după ce s-au impus, joi seară,...
Ultima oră
Pe aceeași temă