19.1 C
București
miercuri, 9 octombrie 2024
AcasăSportFotbalSe termină era Guardiola? Un apropiat și-a anunțat plecarea de la City

Se termină era Guardiola? Un apropiat și-a anunțat plecarea de la City

Txiki Begiristain, directorul sportiv al clubului Manchester City, a anunțat că va pleca de la echipă la sfârșitul sezonului, ridicând speculații cu privire la viitorul lui Pep Guardiola.

Directorul sportiv Txiki Begiristain, un aliat apropiat al lui Pep Guardiola, a informat conducerea clubului Manchester City că se va retrage din funcție la sfârșitul sezonului curent. Begiristain este o figură esențială în structura clubului, fiind cel care l-a adus pe Guardiola la Manchester în 2016. Cei doi spanioli au o relație strânsă, datând încă din perioada când au fost coechipieri la FC Barcelona, între 1990 și 1995.

Begiristain a lucrat ca director sportiv la Barcelona, funcție pe care a ocupat-o între 2003 și 2010, înainte de a se alătura lui Manchester City în 2012. De-a lungul celor 12 ani petrecuți la Manchester, acesta a avut un rol esențial în dezvoltarea echipei, fiind responsabil pentru numeroase transferuri importante și strategii de succes.

Begirstain demisionează după 12 ani la City

Demisia lui Txiki Begiristain ar putea influența viitorul lui Pep Guardiola la club. Deși contractul lui Guardiola cu Manchester City expiră la finalul acestui sezon, antrenorul spaniol nu a luat încă o decizie cu privire la prelungirea acestuia. 

Conform informațiilor furnizate de jurnalistul Fabrizio Romano, Hugo Viana, directorul sportiv al clubului Sporting Lisabona, este principalul candidat pentru a-l înlocui pe Begiristain. Viana, în vârstă de 41 de ani, a avut un rol esențial în revitalizarea echipei portugheze în ultimii ani și este considerat o alegere ideală pentru poziția de la Manchester City.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

2025, un an plin de incertitudini economice: Inflația, dobânzile și creșterea mondială, sub semnul întrebării

Anul 2025 este privit cu precauție de experți, care anticipează un climat economic marcat de incertitudini majore, potrivit concluziilor celei de-a 19-a ediții a...

Două cutremure în România în zona seismică Vrancea. Un seism a avut intensitate de 4

Două cutremure s-au produs, în noaptea de marți spre miercuri, în judeţul Buzău, unul dintre ele având magnitudinea 4. La ora 01:48:07, a avut loc un...

Atacul victimelor

Privind la conflictele majore din ultimii ani, războiul din Ucraina și cel din Orientul Mijlociu, putem observa un numitor comun în politica de război....
Ultima oră
Pe aceeași temă