13.6 C
București
joi, 2 mai 2024
AcasăSportFotbalSchimbare de căpitan la Manchester United. Cine e noul șef din teren...

Schimbare de căpitan la Manchester United. Cine e noul șef din teren al „diavolilor roșii”

Mijlocaşul portughez Bruno Fernandes a preluat banderola de căpitan la Manchester United, care a fost purtată până acum de fundaşul Harrry Maguire.

Maguire a dezvăluit duminică că a fost deposedat de rolul de căpitan prin decizia antrenorului olandez Erik ten Hag, care l-a titularizat doar de opt ori în sezonul trecut. Maguire a primit banderola de căpitan la şase luni după transferul său de la Leicester City, în schimbul a 80 de milioane de lire sterline, în ianuarie 2020.

Fernandes, 28 ani, transferat în 2020 de la Sporting pentru 80 milioane euro, a fost un jucător cheie al lui United în sezonul trecut în care a bifat toate meciurile, cu excepţia unuia, din campionat. United s-a clasat pe locul patru şi a prins Liga Campionilor pentru prim oară din 2021.

Portughezul a strâns 185 de meciuri şi a marcat 64 de goluri în tricoul lui United.

La primul meci din presezon cu Lyon de miercuri, Raphael Varane a purtat banderola de căpitan, în absenţa lui Fernandes, care a primit timp suplimentar de odihnă după meciurile disputate la naţionala sa în iunie.

United a ajuns joi în SUA pentru un turneu de 12 zile, fără mijlocaşul Fred, care a rămas în Anglia din motive personale.

Urmărește România Liberă pe  TwitterFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

Soluția  3 D împotriva administrației #rezist a Bucureștiului

Deși lansată târziu în cursa electorală, Gabriela Firea a ajuns rapid să-i sufle în ceafă lui Nicușor Dan, fiindcă are singurul proiect administrativ cu...

nasturii cămășii au sărit și i s-a văzut tricoul cu “Votați Piedone!”

Ilustrație: Marian Avramescu Premierul românilor autentici, Marcel Ciolacu, nu a putut să nu respecte tradiția autohtonă de 1 Mai Muncitoresc și a savurat mici...
Ultima oră
Pe aceeași temă