16.6 C
București
joi, 25 aprilie 2024
AcasăSportFotbalRusia, primul meci cu o echipă europeană, după suspendare

Rusia, primul meci cu o echipă europeană, după suspendare

UEFA a aprobat cererea Rusiei de a disputa în martie 2024 un meci amical contra Serbiei, primul contra unei selecţionate europene după suspendarea cauzată de invazia Ucrainei.

Anuțul a fost făcut de președintele Federației ruse de fotbal (UFR), Aleksandr Diukov. Acesta a spus pentru agenţia RIA Novosti că a primit avizul UEFA pentru un meci amical cu Serbia, pe teren propriu, în luna martie a anului viitor.

Rusia va disputa un meci de pregătire anul viitor şi cu vecina Belarus. Cele două ţări au fost excluse, la nivel de selecţionate şi de cluburi, din toate competiţiile UEFA.

Rusia a disputat ultimul său meci oficial în noiembrie 2021, când a învins Croaţia cu 1-0, în preliminariile Cupei Mondiale din 2022.

De atunci, Rusia a disputat doar meciuri amicale contra unor naţionale precum Cuba, Camerun, Kenya, Uzbekistan, Iran sau Irak.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

Tânărul ce dispăruse acum zece zile în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit și scos din apă

Tânărul dat dispărut, în urmă cu zece zile, în acumularea de la Sântămăria Orlea, de lângă Haţeg, a fost găsit şi extras din apă...

NATO a exersat trimiterea rapidă a trupelor în România

Conducerea NATO a verificat capacitatea de a-și trimite rapid trupele în România, prin Slovenia și Ungaria, în cadrul unui exercițiu care s-a numit Eagle...

Sepsi-FCSB 2-2 și titlul se amână în SuperLiga I

Sepsi OSK Sfântu Gheorghe a terminat la egalitate cu FCSB, 2-2 (1-2), miercuri seara, pe teren propriu, într-o partidă din etapa a şasea a...
Ultima oră
Pe aceeași temă