21.4 C
București
miercuri, 2 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRoșul controversat primit de Bruno Fernandes a fost anulat! Portughezul e eligibil...

Roșul controversat primit de Bruno Fernandes a fost anulat! Portughezul e eligibil pentru următoarele partide

Decizia Federației Engleze de Fotbal de a-l suspenda pe Bruno Fernandes pentru trei meciuri a fost anulată, căpitanul lui Manchester United având acum dreptul de a juca în etapele viitoare.

Bruno Fernandes, căpitanul lui Manchester United, a fost inițial sancționat cu un cartonaș roșu în urma unui fault asupra lui James Maddison în meciul pierdut împotriva lui Tottenham cu 0-3. Incidentul a avut loc la mijlocul terenului, iar Fernandes a fost eliminat de arbitrul partidei după o intervenție considerată periculoasă. Această decizie a fost contestată de clubul din Manchester, care a solicitat revizuirea situației.

Bruno Fernandes revine în echipă după anularea suspendării

După analizarea reluărilor video, Federația Engleză a decis să anuleze pedeapsa, stabilind că intervenția lui Fernandes nu a fost suficient de gravă pentru a justifica un cartonaș roșu. Se pare că portughezul a alunecat în momentul contactului, iar atingerea cu piciorul adversarului nu a fost efectuată cu crampoanele, ceea ce a fost esențial în evaluarea situației.

Fernandes și-a exprimat nemulțumirea față de decizia inițială a arbitrului, afirmând: „Nu înțeleg de ce arbitrii VAR nu l-au chemat pe «central» la marginea terenului ca să vadă faza pe ecran. Eliminarea mea a înrăutățit total situația. Chiar și James Maddison, când s-a ridicat, a spus că nu este cartonaș roșu. Dacă acesta este cartonaș roșu, trebuie să ne uităm la multe alte incidente mult mai dure.” Aceste comentarii sugerează o frustrare generală în rândul jucătorilor și fanilor cu privire la modul în care sunt aplicate regulile VAR în meciurile de fotbal.

Cu anularea suspendării, Bruno Fernandes va putea evolua în meciurile următoare, inclusiv în confruntările împotriva echipelor Aston Villa, Brentford și West Ham din Premier League. Aceasta este o veste bună pentru antrenorul Erik Ten Hag, care se poate baza pe aportul căpitanului său în meciurile din campionat.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Marcel Ciolacu condamnă atacurile Iranului asupra Israelului

Premierul Marcel Ciolacu condamnă ferm atacurile lansate de Iran asupra Israelului şi îşi exprimă solidaritatea deplină cu Israelul susţinând dreptul acestui stat a se...

Scorul serii în Liga Campionilor la fotbal: Borussia Dortmund-Celtic Glasgow 7-1

Borussia Dortmund a realizat scorul serii de marţi în etapa a doua a Ligii Campionilor la fotbal, 7-1 cu Celtic Glasgow, pe teren propriu. MVP-ul...

Numărul contractelor pe salariul minim a scăzut la cel mai mic nivel din ultimii cinci ani

Numărul contractelor de muncă plătite cu salariul minim pe economie a scăzut semnificativ în luna septembrie 2024, ajungând la 1,09 milioane, cea mai mică...
Ultima oră
Pe aceeași temă