20.2 C
București
luni, 14 octombrie 2024
AcasăSportFotbalReal Madrid, fără David Alaba până în 2025! Ce soluții caută Ancelotti

Real Madrid, fără David Alaba până în 2025! Ce soluții caută Ancelotti

David Alaba, fundașul central al lui Real Madrid, va lipsi de pe teren până în 2025 din cauza unei accidentări la genunchi, punând echipa într-o situație dificilă în ceea ce privește defensiva.

Madrilenii trebuie să găsească soluții pentru a întări apărarea în perioada de mercato din iarnă.

Real Madrid, fără David Alaba până în 2025

Real Madrid a primit o veste proastă în ceea ce privește starea de sănătate a lui David Alaba. Accidentat grav la genunchiul stâng în decembrie 2023, fundașul a suferit o ruptură de ligament încrucișat anterior, iar recuperarea sa decurge mai încet decât se preconiza. Deși inițial Alaba era așteptat să revină la antrenamente în această lună, presa din Spania, inclusiv Relevo, anunță că jucătorul nu va mai putea evolua până în 2025.

Această absență prelungită reprezintă o lovitură serioasă pentru echipa antrenată de Carlo Ancelotti, care se confruntă deja cu alte probleme în defensivă. Alaba este doar unul dintre jucătorii pe care Real Madrid îi are indisponibili, alături de Eder Militao și Jacobo Ramón, ambii accidentați. Astfel, opțiunile lui Ancelotti pentru postul de fundaș central rămân limitate, avându-i la dispoziție doar pe Jesús Vallejo și Antonio Rüdiger.

Aduce Real Madrid întăriri?

În vara anului 2023, Real Madrid a decis să nu aducă un nou fundaș central, având încredere în recuperarea lui Alaba. Retragerea lui Nacho nu a fost considerată o problemă majoră datorită speranțelor legate de revenirea austriacului, însă cu Alaba indisponibil pe termen lung, clubul este obligat să regândească strategia de transferuri.

Potrivit unui raport de la postul de radio Onda Cero, Real Madrid a început deja căutările pentru un înlocuitor în perioada de mercato din iarnă. Această decizie este susținută de Ancelotti, care este conștient de nevoia urgentă de a întări apărarea, mai ales în contextul programului încărcat al echipei. Clubul ar putea căuta un fundaș central experimentat, capabil să aducă stabilitate în defensivă până când Alaba și ceilalți accidentați vor fi din nou apți de joc.

Unul dintre motivele pentru care recuperarea lui Alaba decurge mai lent decât se preconiza este legat de o problemă la cartilajul genunchiului. Conform surselor citate de Onda Cero, reducerea cartilajului a cauzat frecarea oaselor din zona genunchiului, provocând dureri severe și îngreunând recuperarea. Această complicație face ca revenirea fundașului să fie amânată până în 2025, ceea ce impune Real Madrid să acționeze rapid pe piața transferurilor.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

5 simptome și 5 boli des întâlnite la secția de cardiologie

Atunci când vorbim despre boli cardiace, unele simptome sunt comune. Dacă le aveți, trebuie să vă programați la secția de cardiologie de la Clinica...

Premiul Nobel pentru Economie 2024: Trei economiști premiati pentru studiile asupra impactului instituțiilor

Premiul Nobel pentru Economie 2024 a fost acordat luni unui grup format din trei economiști pentru cercetările lor inovatoare privind influența instituțiilor asupra prosperității...

Anamaria Prodan își dorește să îmbrace din nou rochia de mireasă

Anamaria Prodan este deschisă unei cereri în căsătorie din partea iubitul său, Roland Gavril și e pregătită să îmbrace rochia de mireasă. Anamaria Prodan își...
Ultima oră
Pe aceeași temă