15.2 C
București
vineri, 25 octombrie 2024
AcasăSportFotbalRăzvan Lucescu, favorit să preia conducerea echipei naționale a Arabiei Saudite!

Răzvan Lucescu, favorit să preia conducerea echipei naționale a Arabiei Saudite!

Răzvan Lucescu se află pe lista scurtă a potențialilor înlocuitori pentru Roberto Mancini, demis recent din funcția de antrenor al echipei naționale a Arabiei Saudite, după rezultate dezamăgitoare în preliminariile Cupei Mondiale 2026.

Decizia Federației Saudite de Fotbal de a-l demite pe Roberto Mancini a fost influențată de performanțele slabe ale echipei naționale, care, sub conducerea italianului, a obținut doar 7 victorii în 18 meciuri, înregistrând 5 remize și 6 înfrângeri. În luna octombrie, Arabia Saudită a suferit o înfrângere împotriva Japoniei și a terminat la egalitate cu Bahrain, rezultatele fiind considerate inacceptabile pentru standardele unei echipe care aspiră la succes internațional.

Răzvan Lucescu, o alegere strategică pentru Arabia Saudită

Răzvan Lucescu, în prezent antrenor la PAOK Salonic, are o reputație solidă atât în Europa, cât și în Arabia Saudită. Contractul său cu PAOK este valabil până în vara anului 2027, dar experiența sa anterioară în Arabia, unde a condus echipa Al Hilal între 2019 și 2021, câștigând trofee importante precum campionatul național, Cupa Arabiei și Liga Campionilor Asiei, îl plasează într-o poziție favorabilă pentru o nouă provocare.

Pe lângă Lucescu, pe lista posibililor înlocuitori pentru Mancini se află și Hervé Renard, care a mai fost selecționer al echipei naționale a Arabiei Saudite între 2019 și 2023. Renard este în prezent antrenorul echipei feminine de fotbal a Franței și are o experiență vastă în fotbalul internațional.

Deși se află sub contract cu PAOK, Lucescu ar putea fi tentat să revină în Arabia Saudită, având în vedere că federația locală caută un antrenor capabil să revitalizaze echipa națională și să o pregătească pentru competițiile internaționale viitoare.

Răzvan Lucescu a fost anterior selecționer al României între 2009 și 2011, conducând naționala în 21 de meciuri, cu un bilanț de 8 victorii, 5 remize și 8 înfrângeri. Această experiență internațională ar putea fi un avantaj semnificativ pentru el în eventualitatea în care va fi ales pentru a prelua echipa națională a Arabiei Saudite.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Protest de amploare la Guvern. Silvicultorii vor schimbarea Legii pensiilor

Silvicultorii, polițiștii și feroviarii atrag atenția asupra condițiilor dificile de muncă din sectorul lor Federația Sindicatelor din Silvicultură Silva va organiza vineri, 25 octombrie 2024,...

Silviu moare, dar nu se Predoiu

Silviu Predoiu, care a fost numărul doi al Serviciului de Informații Externe până în 2018, mai nou candidat la președinția României, și-a îmbogățit...

Patronatele din România avertizează: deficitul bugetar în creștere afectează economia reală

Cea mai mare asociație patronală din România atrage atenția asupra impactului negativ al deficitului bugetar în creștere, subliniind că acesta scoate bani din economia...
Ultima oră
Pe aceeași temă