16.9 C
București
luni, 7 octombrie 2024
AcasăSportFotbalPSG pierde poziția de lider în Ligue 1 după remiza de la...

PSG pierde poziția de lider în Ligue 1 după remiza de la Nice

Paris Saint-Germain a reușit doar un egal pe terenul celor de la OGC Nice în etapa a 7-a din Ligue 1, cedând astfel prima poziție în clasament în favoarea AS Monaco. Aceasta este a doua partidă din acest sezon în care echipa lui Luis Enrique pierde puncte.

PSG, înlăturată de pe prima poziție după un meci echilibrat

Partida de pe Allianz Riviera a fost una echilibrată, cu ocazii de ambele părți încă din prima repriză. Nice a început ofensiv, iar Mohamed Ali-Cho și Evan Guessand au creat primele ocazii de pericol, punându-l la încercare pe Gianluigi Donnarumma, portarul parizienilor. De cealaltă parte, PSG a răspuns prin Nuno Mendes, care a fost cel mai aproape de a deschide scorul pentru campioana en-titre.

În ciuda echilibrului de forțe, gazdele au fost cele care au reușit să puncteze primele. În minutul 39, în urma unui corner executat de Nice, mingea a fost respinsă la marginea careului de 16 metri, acolo unde tunisianul Ali Abdi a reușit să înscrie cu un voleu bine plasat. Donnarumma a fost păcălit de traiectoria balonului, iar echipa antrenată de Franck Haise a intrat la pauză cu avantaj minim, scor 1-0.

Repriza a doua a debutat rapid cu o egalare din partea parizienilor. Nuno Mendes a marcat în minutul 49 cu un șut precis din afara careului, imitând în mod similar reușita adversarului său din prima repriză. Mendes a profitat de o poziționare greșită a defensivei lui Nice și l-a învins pe portarul Marcin Bulka, aducând egalitatea pe tabela de marcaj.

PSG pierde puncte, iar Monaco preia conducerea în Ligue 1

Deși PSG a dominat o mare parte din a doua repriză, șansele de a prelua conducerea nu s-au concretizat. Cea mai mare ocazie a venit în minutul 75, când Bradley Barcola a scăpat de un adversar pe flancul stâng și a centrat perfect pentru Vitinha. Totuși, șutul din prima al portughezului a fost reținut de Bulka, păstrând scorul neschimbat.

Meciul s-a încheiat cu 1-1, iar PSG pierde puncte pentru a doua oară în acest sezon. De asemenea, campioana Franței a fost detronată din fruntea clasamentului de AS Monaco, care a obținut victoria împotriva lui Rennes și a ajuns la 19 puncte. Monegascii au acum un avans de două puncte față de PSG, care rămâne pe locul al doilea în Ligue 1.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Ianis Hagi, pasă de gol și cartonaș roșu la meciul 100 pentru Rangers!

Revenit pe teren după o lungă absență, Ianis Hagi a reușit să ofere un assist, dar a încheiat partida cu o eliminare în meciul...

Medic de la ATI, rănit grav într-un accident rutier. Se afla pe marginea drumului

Virginia Armega medic în cadrul secției ATI a Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu, a fost rănită în urma accidentului din localitatea Țicleni, care...

Ianis Hagi, pasă de gol și cartonaș roșu la meciul 100 pentru Rangers!

Revenit pe teren după o lungă absență, Ianis Hagi a reușit să ofere un assist, dar a încheiat partida cu o eliminare în meciul...
Ultima oră
Pe aceeași temă