11.3 C
București
duminică, 25 februarie 2024
AcasăSportFotbalPreşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal a demisionat

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal a demisionat

Preşedintele Federaţiei Bulgare de Fotbal (BFS), fostul mare portar Borislav Mihailov, a demisionat din funcție după manifestaţiile violente ale suporterilor.

Contestat ani de zile, Mihailov a fost împins spre demisie în urma incidentelor din 16 noiembrie, soldate cu zeci de răniţi în rândul poliţiştilor şi suporterilor, cu ocazia meciului Bulgaria – Ungaria din preliminariile EURO 2024.

„Mi-am prezentat demisia pentru a aduce liniştea”, a declarat Mihailov, în vârstă de 60 de ani, care se afla de 18 ani la cârma federaţiei.

În 16 noiembrie, suporteri veniţi din toată Bulgaria au făcut atunci deplasarea pentru a cere demisia lui Borislav Mihailov. Petarde, fumigene, sticle de bere şi chiar pietre sau semne de circulaţie au fost aruncate de protestatari, care au incendiat şi o maşină de poliţie, în cursul unor incidente considerate rare în țara vecină.

Din cauza tensiunilor anticipate, meciul, programat iniţial la Plovdiv, a fost transferat în ultimul moment în capitala Sofia, desfăşurându-se fără public.

Interimatul va fi asigurat de vicepreşedintele Mihail Kasabov până la congresul prevăzut anul viitor, care va ratifica decizia şi va examina noile candidaturi.

Urmărește România Liberă pe  XFacebook și Google News!

Cătălin Mihai
Cătălin Mihai
Cătălin Mihai a absolvit Facultatea de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității din București și lucrează în presa centrală din anul 2014. În paralel cu activitatea jurnalistică, a activat ca redactor în cadrul Editurii Universității din București. A lucrat pentru România Liberă ca editor online și jurnalist sportiv între anii 2019-2021, iar din martie 2023 s-a alăturat din nou echipei.
Cele mai citite

După Transnistria, alt pericol în Republica Moldova: Autonomia Găgăuză, cu 98% la sută din locuitori pro-Rusia

În contextul în care pe 28 februarie autoritățile de la Tiraspol ar urma să ceară anexarea Transnistriei la Rusia, este posibil ca Putin...
Ultima oră
Pe aceeași temă