22.8 C
București
marți, 24 septembrie 2024
AcasăSportFotbalPresa spaniolă anunță că Vinicius Junior va câștiga Balonul de Aur!

Presa spaniolă anunță că Vinicius Junior va câștiga Balonul de Aur!

Publicația spaniolă Marca a anunțat că Vinicius Junior va câștiga Balonul de Aur 2024, devenind astfel cel mai bun fotbalist al lumii.

Prestigioasa gală de decernare va avea loc la Paris pe 28 octombrie, în premieră organizată de UEFA și France Football.

Vinicius Junior (24 de ani), starul lui Real Madrid, este dat ca favorit pentru câștigarea Balonului de Aur 2024, conform publicației Marca. Performanțele sale din sezonul 2023-2024 au fost de necontestat, brazilianul fiind o piesă centrală în succesul echipei sale. Real Madrid a cucerit titlul în La Liga, Supercupa Spaniei și cel de-al 15-lea trofeu al Ligii Campionilor.

Cifrele sale sunt impresionante: 39 de meciuri, 24 de goluri și 11 pase decisive. În Liga Campionilor, a fost decisiv, marcând 6 goluri și oferind 5 pase de gol. Contribuția sa majoră la eliminarea echipelor Manchester City și Bayern Munchen a fost un factor determinant în cursa pentru trofeu.

Un premiu anticipat de Marca și un eveniment de gală

Marca anunță că Vinicius va fi încununat drept cel mai bun fotbalist din lume la gala din Paris, un moment pregătit cu fast de sponsorul său Nike. Magazinul din Madrid îi va dedica un omagiu special, iar ghetele sale de aur sunt deja pregătite pentru a marca această realizare. Lumea fotbalului așteaptă cu nerăbdare momentul, considerându-l deja pe Vinicius drept unul dintre cei mai buni fotbaliști ai generației sale.

Vinicius se va alătura astfel unui club select de jucători care au reușit să cucerească acest trofeu, întrerupând dominația lui Lionel Messi și Cristiano Ronaldo din ultimele două decenii.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Pista Aeroportului Băneasa intră în reparații: Aeroportul își suspendă activitatea pentru trei săptămâni

Elicopterele instituţiilor de stat vor fi singurele care vor putea opera zboruri, fără restricţii Lucrările de intervenţie şi întreţinere la pista Aeroportului Internaţional Bucureşti Băneasa...

Marile companii Tesla, Amazon și Meta subminează democrația

Unele dintre cele mai mari companii din lume au fost acuzate că subminează democrația din întreaga lume prin sprijinirea financiară a mișcărilor politice de...

Percheziţii la persoane bănuite de camătă și înşelăciune. Fiul unui cunoscut interlop este vizat de anchetă

Patru percheziţii sunt efectuate de polițiștii din Ploiești la persoane bănuite de camătă, înşelăciune şi conducerea unui vehicul de către o persoană a cărei...
Ultima oră
Pe aceeași temă