19.6 C
București
miercuri, 23 octombrie 2024
AcasăSportFotbalPlanuri mari pentru Dinamo! Acționarii vor să cumpere integral baza de la...

Planuri mari pentru Dinamo! Acționarii vor să cumpere integral baza de la Săftica pentru modernizare

Acționarii clubului Dinamo București intenționează să achiziționeze integral baza de antrenament de la Săftica, cu scopul de a o moderniza și a o transforma într-un centru sportiv modern.

Acționarii clubului Dinamo București au anunțat că doresc să răscumpere partea din baza de antrenament de la Săftica care este deținută în prezent de fostul patron Ionuț Negoiță. Baza a fost, în trecut, una dintre proprietățile clubului, dar o parte din ea a fost pierdută în urma unor probleme financiare. Dinamo trebuie să achite o sumă de 500.000 de euro către ANAF pentru a putea deține din nou controlul total asupra acestei proprietăți.

Planuri de modernizare și achiziție

Dan Gătăianțu, acționar minoritar al Red&White, compania care deține pachetul de acțiuni la Dinamo, a confirmat că există planuri concrete de achiziție și modernizare a bazei de antrenament. El a subliniat că Săftica este o locație specială, cu mult potențial, iar clubul va încerca să negocieze cu Ionuț Negoiță pentru a redobândi proprietatea în condiții avantajoase.

În prezent, clubul Dinamo plătește o chirie de 1.000 de euro lunar către Confort Business Solutions, companie deținută de tatăl lui Negoiță, pentru utilizarea bazei de antrenament. Baza a fost folosită de Negoiță ca garanție pentru datoriile clubului către stat, inclusiv în timpul celei de-a doua insolvențe prin care a trecut Dinamo.

Investiții viitoare și valoarea bazei

Baza de la Săftica, care se întinde pe o suprafață totală de aproximativ 4 hectare, este parțial deținută de Negoiță. Acesta controlează aproximativ 1,5 hectare din proprietate, suprafață pe care a investit aproximativ 200.000 de euro în modernizări, conform declarațiilor din 2022. Negoiță a mai fost dispus să vândă această jumătate în trecut, iar valoarea totală a bazei de antrenament este estimată la 1 milion de euro.

Achiziționarea și modernizarea bazei de la Săftica este o parte importantă a planurilor de revitalizare a clubului Dinamo, aflat într-un proces de reconstrucție și reorganizare după mai mulți ani dificili din punct de vedere financiar. Dacă aceste planuri vor reuși, baza de pregătire ar putea deveni un element cheie în dezvoltarea pe termen lung a echipei și a infrastructurii sportive a clubului.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Viorel Hrebenciuc l-a rugat pe Gigi Becali să-l bage pe George Simion în turul doi la prezidențiale

Gigi Becali, patronul echipei FCSB și candidat AUR la alegerile parlamentare, a făcut o declarație surprinzătoare în cadrul unei emisiuni la Realitatea TV. https://www.youtube.com/watch?v=3OEo4d1VbK4 El a...

Ciolacu roșu ca racul – Academia Catavencu

Mai nou, jurnaliștii au început să-și coboare privirea spre lucruri mai pământene, mai bine spus, mai cele care au contact direct cu pământul....

Scăderea globală a fertilității: Moldova și Ucraina în topul negativ, România sub media globală

Rata globală a fertilității a scăzut semnificativ, de la 5 nașteri per femeie în 1950 la 2,3 în 2021, conform unui raport publicat de...
Ultima oră
Pe aceeași temă