21.5 C
București
vineri, 11 octombrie 2024
AcasăSportFotbalParaguay, de „Cartea Recordurilor”! Golaveraj incredibil după 9 meciuri în preliminariile Cupei...

Paraguay, de „Cartea Recordurilor”! Golaveraj incredibil după 9 meciuri în preliminariile Cupei Mondiale

Paraguay a atins o performanță unică în istoria preliminariilor pentru Cupa Mondială din America de Sud, având un golaveraj de doar 2-3 după 9 meciuri disputate.

După 9 meciuri în preliminariile pentru Campionatul Mondial din 2026, Paraguay a acumulat 10 puncte, însă ceea ce surprinde este golaverajul extrem de mic pentru o echipă care a jucat atât de multe partide: doar 2 goluri marcate și 3 primite. Niciodată în istoria calificărilor din America de Sud o echipă nu a reușit să genereze un astfel de bilanț defensiv după 9 meciuri.

O apărare de fier și o linie de clasament neobișnuită

Sub conducerea lui Gustavo Alfaro, numit selecționer în acest an, Paraguay s-a concentrat pe un stil defensiv solid, reușind să obțină două victorii cu scorul de 1-0, patru egaluri fără goluri și trei înfrângeri la limită, toate cu 0-1. Această strategie minimalistă i-a adus lui Alfaro o linie de clasament aparent modestă, dar care menține echipa în lupta pentru calificare.

În ultimul meci, Paraguay a reușit să obțină un nou rezultat de egalitate, 0-0, împotriva Ecuadorului, echipa care a avut o posesie de 74%, dar nu a reușit să marcheze în fața apărării impenetrabile a sud-americanilor. Acest egal a adus Paraguayului un loc 8 în clasament, dar șansele de calificare sunt încă intacte, având în vedere că doar un punct o desparte de poziția de baraj și doar 3 puncte de locul 4, ocupat de Brazilia.

Parcursul istoric al Paraguayului în preliminarii

Cu 8 prezențe la Cupa Mondială, Paraguay a participat la toate edițiile din 1998 până în 2010, cea mai bună performanță venind la turneul din Africa de Sud, unde au ajuns până în sferturile de finală. Atunci, au fost învinși de Spania, viitoarea campioană mondială, cu scorul de 1-0. De atunci, echipa a suferit un declin, ratând calificările la turneele din 2014 și 2018.

Cu Gustavo Alfaro la cârmă, fanii speră că Paraguayul își va regăsi forma de altădată și va reveni pe scena mondială. Alfaro, cunoscut pentru stilul său defensiv, a pregătit anterior echipe mari din Argentina, precum San Lorenzo și Boca Juniors, dar și naționala Ecuadorului, pe care a condus-o între 2020 și 2023.

Cu un stil de joc bazat pe organizare defensivă și contraatac, Paraguay s-a dovedit a fi un adversar dificil pentru orice echipă. Deși acest stil nu este unul spectaculos, el s-a dovedit eficient, iar Paraguay a devenit o echipă greu de învins. Bolivia, care se află cu două poziții deasupra în clasament, a avut meciuri în care s-au marcat 26 de goluri, iar comparația cu echipa paraguayană arată diferențele clare de stil.

Șansele de calificare rămân deschise

Paraguay ocupă momentan locul 8 în preliminarii, dar distanțele mici dintre echipele din vârf fac ca orice rezultat pozitiv să poată schimba ierarhia.

Dragos Soneriu
Dragos Soneriu
Dragoș are o vastă experiență în domeniul jurnalismului sportiv și al comentariilor sportive, activând pe principalele canale de televiziune din România. În prezent, este comentator sportiv la Antena 1 pentru competiții importante de fotbal, tenis, înot și polo. Anterior, între februarie 2021 și septembrie 2022, a fost redactor pentru Sport.ro, contribuind la scrierea știrilor și administrarea paginilor de social media ale site-ului.
Cele mai citite

Fermierii afectați de secetă își pot amâna datoriile până în august 2025, dar impactul real al măsurii rămâne necunoscut

Fermierii ale căror culturi au fost afectate de secetă în proporție de peste 50% nu vor fi obligați să își plătească datoriile către bănci...

Argentina, doar egal cu Venezuela! Brazilia obține o victorie dramatică împotriva lui Chile

Argentina și Brazilia au avut meciuri dificile în runda a 9-a a preliminariilor pentru Cupa Mondială 2026, cu rezultate surprinzătoare pentru ambele echipe. În runda...

Anglia, învinsă surprinzător pe Wembley de Grecia! Eroul Pavlidis a adus victoria și i-a dedicat golul lui Baldock

Grecia a reușit o victorie istorică în Liga Națiunilor, învingând Anglia pe Wembley cu scorul de 2-1, în etapa a treia a competiției. Într-o surpriză...
Ultima oră
Pe aceeași temă